Ponovo počinju blokade petlje u Pakovraću

Premier nikad brzi gm 600x130 1 421

Meštani sela kroz koje prolaze auto-putevi Miloš Veliki i Moravski koridor od 2.maja započinju sa blokadama petlje u Pakovraću, piše ozonpress.net.

Kako je najavljeno još jedna blokada upozorenja biće organizovana 2.maja od 14 do 16 časova, da bi od 3.maja u 8 časova bila uspostavljena blokada svih mesta gde se izvode radovi na izgradnji auto-puta od Čačka ka Požegi.

Očekuje se dolazak više stotina građana iz Čačka, Lučana, Ivanjice, Kraljeva i Požege, a koji su nezadovoljni sudskim procesima koji traju više od tri godine zbog cene zemlje koja im je oduzeta za izgradnju auto-puteva.

Meštani kažu da su prinuđeni da radikalizuju proteste i blokade jer direktor „Puteva Srbije“ nije ispunio svoje obećanje da će država isplatiti građanima nesporni deo imovine.

Velikom broju građana su eksproprirane i porušene kuće u kojima žive – i mnogi za to još uvek nisu dobili nikakvu naknadu, dok je nekima isplaćen samo deo naknade.

– Prijavili smo blokadu policiji i  pozivamo sve ljude koji su u problemu zbog ekspropijacije da dođu na blokadu 2. maja od 14:00 do 16:00 časova. Narednog dana blokiraćemo izvođače radova na više mesta i držaćemo blokadu do ispunjenja zahteva, a to je da se prihvate presude Osnovnog suda i procene veštaka koji nisu korumpirani. Pozivam sve građane da nas podrže u borbi za poštovanje privatne imovine. Konačno bi trebalo da postanemo solidarni i pomažemo jedni drugima u nevolji – navode organizatori protesta.

ozonpress.net

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima