Koja su najpopularnija odredišta za prvomajske praznike

Premier nikad brzi gm 600x130 1 114

Mnogi kreću na put u susret prvomajskim praznicima. Izbor turističkih aranžmana je bogat i skoro svi su, kažu u agencijama, rasprodati. Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže za RTS da su cene autobuskih aranžmana poskupele do 15 odsto, dok su avionski porasli za neki procenat više.

Seničić kaže da su „najtraženije destinacije za prvomajske praznike evropski gradovi“ – od Istanbula preko Soluna, Sofije, Temišvara, Budimpešta, do Beča, Praga, Berlina i severa Italije.

Kako dodaje, prodavali su se aranžmani i za zemlje regiona – najviše za Sarajevo, Banjaluku, Trebinje u BiH, kao i Ohrid u Severnoj Makedoniji i crnogorsku obalu.

Navodi da su popunjeni su i avionski aranžmani za evropske gradove preko „Er Srbije“.

Nešto više od 100.000 građana putovaće za prvomajske praznike a destinacije po Srbiji biće popunjene do čak 90 odsto kapaciteta.

Najviše prodatih domaćih aranžmana je za „porodične destinacije“, kao što su Divčibare, Zlatibor, Zlatar, Tara, Kopaonik, Rudnik, Vrnjačka Banja i banja Vrdnik.

Seničić ukazuje na to da su autobuski aranžmani koštali od 75-80 do 200 evra, što je 10 do 15 odsto skuplje nego u prethodnom periodu.

Dodaje da su nešto veća poskupljenja avionskih aranžmana.

rts.rs

 

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima