Dejan Kovačević uručio ključeve šest vozila vd direktoru Doma zdravlja

Premier nikad brzi gm 600x130 1 310

Opština Gornji Milanovac ima interes da primarna zdravstvena zaštita bude dostupna svima na čitavoj teritoriji gornjomilanovačke opštine. Bez obzira na to što ona više nije u nadležnosti lokalne samouprave, već u nadležnosti Ministarstva, rukovodstvo Opštine odlučilo je da Domu zdravlja Gornji Milanovac donira šest vozila i time doprinese boljem radu ove ustanove, saopštavaju iz kabineta predsednika opštine Gornji Milanovac.

Donaicja dom zdravlja 4
Foto: kabinet predsednika opštine g. Milanovac

Ključeve je danas vršiocu dužnosti direktora Doma zdravlja, doktoru Aleksandru Čivoviću, uručio predsednik opštine, Dejan Kovačević.

– Ovi automobili će se koristiti za kućno lečenje i patronažu, što znači da ćemo lekarima i medicinskom osoblju omogućiti da, uz pomoć kvalitetnijih vozila, obilaze sve pacijente. Ono što smo radili u proteklom periodu, a to je obnova ambulanti na seoskom području, nastavljamo i u budućnosti. Od pre nekoliko dana ponovo radi ambulanta u Brđanima, u Boljkovcima i Vraćevšnici potpuno smo sredili ambulante, a plan nam je da i u narednom periodu isto uradimo i u Banjanima i na Rudniku. Znate, nisu uvek finansije problem, nekada je problem u kadrovima, ali ja sam uveren da ćemo mi uz pomoć Ministarstva zdravlja i vrednih ljudi ovde, u Domu zdravlja, naš zadati cilj ispuniti. Želim da čestitam direktoru i svim zaposlenima u Domu zdravlja na novom voznom parku i želim da ga maksimalno iskoriste u dobrobit svih građana opštine Gornji Milanovac – rekao je predsednik Kovačević.

Donaicja dom zdravlja 2
Foto: kabinet predsednika opštine g. Milanovac

Doktor Čivović je ovom prilikom rekao da je misija Doma zdravlja kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga na primarnom nivou zdravstvene zaštite, kao i da kvalitetne usluge i zadovoljnog pacijenta nema bez angažovanja i motivacije zdravstvenih radnika.

Donaicja dom zdravlja 3
Foto: kabinet predsednika opštine g. Milanovac

Za lekare i sestre koji obilaze seoske ambulante i seosko područje, a mi u 62 sela imamo 14 ambulanti, ova vozila su ordinacija. Mi smo ovom donacijom od Opštine dobili bezbednije uslove rada za ljude koji izlaze na teren, sigurniji i izvesniji i dolazak u kuću pacijenta. Stari vozni park, koji uglavnom koriste sestre i lekari kućnog lečenja i polivalentne patronaže, već su dotrajali i bili su zreli za zamenu. Tako da ćemo mi ovim zanavljanjem voznog parka dodatno motivisati radnike da svoj posao obavljaju na najbolji mogući način – izjavio je vd direktora Doma zdravlja, doktor Aleksandar Čivović.

Donaicja dom zdravlja 5
Foto: kabinet predsednika opštine g. Milanovac

U protekle dve godine Dom zdravlja Gornji Milanovac dobio je dva saniteta od Ministarstva zdravlja i jedno kombi vozilo koje se koristi za prevoz pacijenata koji idu na dijalizu, tako da trenutno raspolaže sa ukupno 10 vozila.

Izvor: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovac

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima