Tona smeća očišćena u akciji OŠ „Desanka Maksimović“ i udruženja „Čepom do osmeha“

Premier nikad brzi gm 600x130 1 178

Juče su Osnovnu školu “Desanku Maksimović“ posetili akivisti Udruženja građana “Čepom do osmeha“ iz Novog Sada. Sa učenicima mlađih razreda organizovali su edukativne radionice, a učenici petog razreda su učestvovali u akciji čišćenja grada “Čisto iz ljubavi“.

Prema rečima koordinatora udruženja, Brankice Jerković, koja se zahvalila na dobrom organizovanju i gostoprimstvu u milanovačkoj školi, izuzetno je važno edukovati građane i najmlađe o osnovnim ekološkim principima.

Web 01 1
Foto: iv osnovna

Iznenađeni smo količinom otpada u krugu gradske bolnice, koji su nesavesni građani ostavili. Moramo stalnim prisustvom apelovati na građane da poštuju ekološki bonton. Smatramo da se mora više raditi na češćem organizovanju ovakvih akcija, jačem ujedinjenju, većoj vidljivosti edukacije u cilju smanjenja količine prisutnog otpada u životnoj sredini, zaključila je predsednica udruženja „Čepom do osmeha“, Vanja Petković.

Web 02 1
Foto: iv osnovna

Prikupljeno je 1050kilograma otpada, od kojih je veći deo staklena ambalaža. Otpad će biti razvrstan i recikliran, a sredstva od reciklaže iskorišćena za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Osim akcije čišćenja, održana je i edukativna radionica u OŠ „Desanka Maksimović“, s ciljem podizanja ekološke svesti kod mladih i širenja empatije i solidarnosti prema osobama sa smetnjama u razvoju, koju su deca ispratila s velikom zainteresovanošću i svojim učestvovanjem u radionici pokazala da shvataju značaj podrške osobama sa smetnjama u razvoju i zaštiti životne sredine.

1 1 1
Foto: iv osnovna

EКO karavan nastavlja svoj uspešan put po gradovima Srbije pod sloganom „Čisto iz ljubavi“.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima