U trci za život dečaka ultramaratonac Kikan danas prošao kroz Gornji Milanovac

Premier nikad brzi gm 600x130 1 82

Aleksandar Kikanović, sportista i humanitarac, ima za cilj da put od Krupnja do Sofije pretrči kako bi pozvao sve ljude dobre volje da pomognu u prikupljanju novca za lečenje trogodišnjeg Koste Leševića kom je dijagnostikovana atrofija malog mozga i redukcija volumena supratentorijalne bele mase.

Naime, ovaj ultramaratonac iz Loznice pretrčaće 560 kilometara do Sofije gde će se pokloniti moštima srpskog kralja Milutina u Crkvi Svete Nedelje.

Sa dnevnim pauzama za odmor u Sofiju bi trebalo da stigne 16. juna.

Kikan 1
Foto: instagram @aleksandarkikanovic

– Ovo mi nije prva humanitarna trka, već peta. Do sada sam ukupno u tim trkama istrčao oko 5600 kilometara i kroz njih je do sada prikupljeno oko 150 000 evra. U trku za Kostu Leševića krenuo sam u nedelju i plan mi je da u Sofiju stignem do 16. juna. Trebalo bi da me dočeka naš ambasador i da tada kao gost budem na utakmici Bugarska – Srbija, koja će se odigrati 20. juna.

Ovaj momak velikog srca kaže da svakoga dana istrči jedan maraton od oko 40 kilometara. Na  deonici dugoj od 560 kilometara Kikanović je danas stigao i u Gornji Milanovac.

Kikan 5
Foto: instagram @aleksandarkikanovic

– Krenuo sam od Krupnja i trčao do Osečine, zatim od Osečine do Valjeva, pa od Valjeva do Lijga i danas do Gornjeg Milanovca. Sutra mi je plan da istrčim odavde do Kragujevca.  Ovom prilikom zahvalio bih se predsedniku opštine Krupanj, Ivanu Isailoviću, sa kojim sam svakodnevno u kontaktu, kao i predsedniku opštine Gornji Milanovac, Dejanu Kovačeviću – kazao je ovaj sportista i humanitarac.

Aleksandar Kikanović je ultramaratonac koji ne trči za novac i medalje, već za bolesnu decu. Ovu trku istrčaće uz veliku podršku opštine Krupanj, gde je zaposlen kao promoter sporta i uz blagoslov bratstva manastira Hilandar koji mu je dodatni „vetar u leđa“.

Kikan 2
Foto: instagram @aleksandarkikanovic

Momci iz milanovačkog sportskog udruženja GM Running team danas su došli da podrže Aleksandra u njegovoj humanitarnoj akciji. Oni su, u znak podrške, sa njim istrčali nekoliko kilometara.

Kikan 4
Foto: instagram @aleksandarkikanovic

Naša želja je da na ovaj način podignemo svest ne samo o Kosti, kome je trenutno potrebna pomoć,već o svoj bolesnoj deci. Gornji Milanovac je izašao u susret Aleksandru i on će večeras spavati u hotelu „Park”, koji je mu je besplatno omogućio smeštaj, a restoran „Miner”  večeru kako bi se okrepio i svoj put nastavio dalje, kako dolikuje – rekao je Nikola Veljović iz udruženja „GM Running team”.

Pomoć za lečenje Koste Leševića može da se uplati preko fondacije „Budi human“ na više načina.

UPIŠI 1331 I POŠALJI SMS NA 3030
Jednokratna pomoć 200 din

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468113-92

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun: 160-6000001468086-76

IBAN: RS35160600000146808676

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

V. Popović,

 

 

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima