U Tehničkoj školi odobren upis za četiri odeljenja sa pet obrazovnih profila, od toga dva nova smera

Premier nikad brzi gm 600x130 1 329

U Tehničkoj školi „Jovan Žujović“ u Gornjem Milanovcu planom upisa za narednu školsku 2023/2024. godinu predviđen je upis četiri odeljenja sa pet različitih smerova trogodišnjeg i četvorogodišnjeg obrazovanja.

Među ovim zanimanjima se nalaze i dva nova, modernizovana zanimanja trogodišnjeg obrazovanja, električar i serviser za termičke i rashladne uređaje.

U planu je upis još tri odeljenja četvorogodišnjeg obrazovanja – tehničar mehatronike, tehničar za kompjutersko upravljanje (CNC) mašina i tehničar štampe.

U gornjomilanovačkim srednjim školama od ukupno planiranih 360, Tehničkoj školi pripada 120 mesta za buduće srednjoškolce.

Tehnicka skola 2
Foto:

– Tehnička škola je dobar izbor za đake koji žele da se bave profesijama koje su danas najtraženije, ali i za one koji žele da steknu dovoljno znanja i prakse za zaposlenje odmah po završetku srednje škole – poručuju iz ove srednje škole.

Određen broj učenika imaće mogućnost da se školuje po dualnom modelu obrazovanja i to četiri učenika za obrazovni profil tehničar mehatronike i četiri učenika za obrazovni profil tehničar štampe.

Dualno obrazovanje je model srednjeg stručnog obrazovanja u okviru koga se obrazovanje stiče i kroz teorijsku nastavu u školi i kroz praktično učenje u različitim kompanijama u gradu, koje su i izrazile potrebu za obrazovanjem i kasnijim zapošljavanjem ovih kadrova.

Sve detaljnije informacije o obrazovnim profilima budući učenici mogu dobiti u samoj školi ili se informisati na školskom sajtu.

V. Popović,

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima