Gradovi Zapadne Srbije dočekali 2023. uz vatromet i muziku: U Kosovskoj Mitrovici doček bez proslave

Na gradskom trgu u Čačku, pred par hiljada okupljenih gradjana nastupio je Željko Vasić uz čije pesme su Čačani ispratili staru i dočekali novu, 2023. godinu.

“Svim sugradjanima u 2023. godini želim mnogo zdravlja i sreće. Ono što nam svima treba u ovoj godini jesu mir i stabilnost u našoj zemlji ali i u regionu i svetu. Želeo bih da imamo više poštovanja jedni prema drugima i svaki boljitak na ličnom ali i opštem planu. Mislim da će ova godina doneti mnogo radosti svima nama”, rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Prema rečima direktora Turističke organizacije grada Čačka Vojina Jakovljevića, novogodišnji program je samo jedna potvrda sjajne godine koja je iza nas kada je u pitanju turistički ali i muzički i kulturno umetnički sadržaj u gradu na Moravi.

On je najavio da je za sve stanovnike Čačka, ali i njegove posetioce u narednoj godini u kojoj će grad na Moravi poneti titulu Nacionalne prestonice kulture pripremljen bogat i sadržajan program koji će zvanično početi prvog dana proleća.

Pred sam nastup, u razgovoru sa novinarima, Željko Vasić je najavio novi album u akustičnoj verziji na kome će se naći i neke pesme sa samog početka njegove muzičke karijere.

S otkucavanjem ponoći i početkom 2023. godine Čačak je postao prva Nacionalna prestonica kulture. Poneo je titulu za koju se izborio u konkurenciji 18 gradova i opština.

Takođe, i na Zlatiboru je Nova godina dočekana uz muziku.

Uz koncert Danice Crnogorčević i Beogradskog sindikata i zvuke trube Dejana Jevdjića, 10.000 okupljenih Zlatiboraca ali i mnogobrojnih posetilaca iz zemlje i inostranstva koji su ovu planinsku lepoticu izabrali za doček Nove godine, ispratili su staru i dočekali novu, 2023. godinu.

“Kraljev trg je prepun. Danas je na Zlatiboru 50.000 posetilaca. Mnogi su izabrali da na Kraljevom trgu dočekaju novu godinu uz ove koncerte. Nama samo ostaje da im poželimo srećne praznike i uspešnu godinu”, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Na drugom kraju zapadne Srbije, u opštini Gornji Milanovac, na trgu Milana Obrenovića nova godina je dočekana uz zvuke violine i uz orkestar Braće Dmitrović.

U Kosovskoj Mitrovici nije bilo organizovanog dočeka Nove godine, ali su iz nekih delova grada u ponoć ispaljivane petarde i privatni vatrometi, koji su osvetljavali nebo. Građani su 2023. godinu dočekali u svojim domovima, sa najbližima, pa su ulice bile puste.

(Telegraf.rs)

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima