Unknown 6 1

Novi projekat TO – Obradović: Svakog petka 10 seoskih domaćina uči osnove engleskog jezika

Projekat edukacije, odnosno kurs engleskog jezika namenjen vlasnicima seoskih domaćinstava, koji se bave turizmom, novi je projekat Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac. Prvih deset polaznika svakog petka naredna dva i po meseca savladaće osnove engleskog jezika.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo krenuli u realizaciju novog projekta koji je obuhvaćen programom rada TO opštine Gornji Milanovac i usvojen je na Skupštini opštine. Projekat se tiče edukacije naših domaćina, odnosno ljudi koji se bave seoskim turizmom i turizmom uopšte na teritoriji naše opštine, u oblasti stranih jezika. Konkretno u pitanju je tečaj engleskog jezika. Kurs smo organizovali sa školom stranih jezika ovde u gradu, a profesori su bili voljni da nam pomognu. To je namenski tečaj engleskog jezika, jer nama nije cilj da naše domaćine opteretimo učenjem. Oni će jednom sedmično imati dvočas engleskog jezika. Naime, oni će na taj način, za nekih dva i po meseca savladati osnove engleskog jezika. Naučiće kako da se pravilno obrate gostu, kako da prime gosta, da se predstave, da kažu nešto o svome kraju i nešto više o svom domaćinstvu – izjavila je Nevena Obradović, direktorka TO Gornji Milanovac.

Dsc 0237 1083x720 2
Foto: to gornji milanovac

Prema njenim rečima interesovanje je veliko. Prvu grupu polaznika čini deset domaćina starosti od 30 pa do 60 godina. Među polaznicima su i starije domaćice koje se do sada nisu srele sa engleskim jezikom.

– Svi su oduševljeni. Evo, prvi čas je bio prošlog petka i kažu da ima efekta. Uradili smo i brošure koje su prilagođene njima. Interesovanje je veliko, tako da će sledeća grupa verovatno krenuti sa časovima od septembra meseca. Mi planiramo da koliko god njima bude potrebno učenja engleskog jezika da im to omogućimo. Oni koji budu želeli da unaprede znanje engleskog mi ćemo im organizovati kurseve drugog ili trećeg nivoa. Prvi put krećemo u ovu priču ali smo voljni da radimo dokle god bude interesovanja, da efekat bude takav da naši domaćini budu sposobni da na engleskom jeziku se obrate stranim turistima kojih je sve više – kazala je direktorka TO Gornji Milanovac.

Unknown 7 1
Nevena obradović, foto: gminfo. Rs

 TO Gornji Milanovac prema zvaničnim podacima ima 167 registrovanih objekata, odnosno toliko izdatih rešenja.

– Dešava se da jedan domaćin ima dva ili tri objekta pa ima 2-3 rešenja na jednom domaćinu. Ali ako govorimo po broju domaćinstava to je preko 120 domaćinstva a rešenja 167 na teritoriiji cele opštine. A to je kapacitet oko 800 ležaja na teritoriji milanovačke opštine, mimo hotela. To su ugostitelji, seoski turistički domaćini, to su apartmani u gradu… I to je fenomelana broj. Ove sedmice imamo pet novih zahteva za registraciju, tako da i ne možemo skroz precizno da kazemo jer svake sedmice stižu novi zahtevi – zaključila je Obradović.

V. Popović, gminfo.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *