Unknown 2 9

Obradović: Sve spremno za obeležavanje Dana opštine i 16. SWMF

Sve je spremno za obeležavanje Dana opštine Gornji Milanovac i 16. Srpski festival svetske muzike (SWMF) koji će biti održan od 19. do 23. aprila, izjavila je na današnjoj konferenciji za medije Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

Unknown 6 3
Foto: gminfo. Rs

U ime Organizacionog odbora mogu da kažem da su pripremama i u organizaciji svih ovih dana učestvovala sva javna preduzeća i kulturne ustanove, i veoma smo zadovoljni kako smo se pripremili za predstojeću proslavu. Mada, obeležavanje Dana opštine traje tokom celog  meseca aprila, a ovih dana ulazimo u sam finiš. Za nama je niz manifestacija i događaja koje smo organizovali, kako u Kulturnom centru, tako i u Muzeju rudničko-takovskog kraja. Obeležili smo ove sedmice i 165 godina imenovanja grada i 30 godina Muzeja, a imali smo i izvođenje operete Slepi miš. Sutra nam predstoji otvaranje 17. Međunarodnog bijenala umetnosti minijature. Očekujemo veliki broj delegacija prijateljskih gradova i opština koje će nam doći da zajedno proslavimo 23. april Dan opštine. Veoma sam zahvalna našim organizatorima Srpskog festivala svetske muzike koji nam upotpunjuju slavlje nizom koncerata. Tako da slobodno mogu da kažem da je u ovima danima Gornji Milanovac – grad festival, jer imamo dosta događaja i manfestiacija na više polja tokom celog ovog meseca. Suvenirski program Turističke organizacije upotpunili smo suvenirima posvećenim Srpskom festivalu svetske muzike. Tako da svi naši gosti i obožavaoci festivala, kod nas mogu da kupe autentične suvenire sa festivala i iz naše opštine. Majca ili šolja biće im lepa uspomena na festival i Gornji Milanovac kada krenu iz našeg grada – kazala je Nevena Obradović, direktorka Turističke organizacije opštine Gornji Milanovac.

Unknown 16
Foto: gminfo. Rs

Prema rečima Slobodana Božovića, direktora Srpskog festivala svetske muzike (Serbia world music festival) sve je spremno za predstojeće dane 16. SWMF.

Unknown 3 8
Foto: gminfo. Rs

– Što se tiče SWMF mi smo sto odsto spremni i odgovorićemo na sve vremenske uslove koji nas očekuju. Bićemo spremni da program održimo kako na Trgu kneza Mihaila, tako i u Domu kulture. Večeras krećemo sa programima, tako će u Viru biti održan džez koncert, a u Korzou će nastupiti milanovački bend Boja zvuka. Ono što sigurno znamo, sutra će program biti u Domu kulture, a ne na trgu jer su za sutra meteorolozi najavili hladnije vreme. Tako da ćemo sutrašnji program premestiti u Dom kulture. Za održavanje narednih programa javnost ćemo blagovremeno obaveštavati putem medija, kao i sajtova SWMF, TO Gornji Milanovac i opštine G. Milanovac – kazao je Božović.

PROGRAM 16. SWMF 19 – 23. April 2024.

434731461 893465465916379 5934878950656598970 n

Aleksandar Raković, predsednik udruženja „Serbia World Music Festival“ i izvršni producent ističe da je 23. april jedan od važnjih festivalskih dana.

Tog dana u 9 ujutru imaćemo sastanak organizacionog odbora festivala sa predsednikom opštine i nakon toga ćemo dostaviti zvanično obaveštenje, ne samo festivalskog programa, već svih pratećih programa povodom Dana opštine. Ideja je da se svi programi budu održani napolju, izuzev u sitauciji ukoliko budemo imali loše vreme. U tom slučaju program selimo u Dom kulture. Ali zvanično saopštenje ćemo dostaviti nakon tog sastanka. Zasada jedino mogu da kažem da će koncert Riblje Čorbe sigurno biti na Trgu kneza Mihaila i oni će ovog puta imati malo drugačiji opus, jer svirali su relativno skoro. A bili su i u Čačku nedavno, pa ćemo malo da eksperimentišemo sa repertoarom. Sviraće pesme koje dugo nisu izvodili – naveo je Raković.

Unknown 5 4
Foto: gminfo. Rs

Slobodan Božović kaže da će program Cuba in Milano sa plesnim ansamblom iz cele Srbije biti održan ispred Doma kulture.

– Imaćemo jednu malu scenu za njih na kojoj će nastupiti četiri plesna ansambla, oni će na kraju izvesti i kubansko kolo. Nakon toga ulazimo u salu Doma kulture gde će biti održan Salsa koncert sa početkom u 20 sati. Želim da pomenem da nam u goste dolazi i ambasador Kube – zaključio je Božović.

XVI Srpski festival svetske muzike (SWMF) realizuje se u okviru obeležavanja Dana opštine i uz pokroviteljstvo opštine Gornji Milanovac.

VEČERAS NA PROGRAMU 

Trio grandioso 16 9

Boja zvuka 16 9

V. Popović, gminfo.rs

Povezani članci – Šta vas očekuje na 16. Srpskom festivalu svetske muzike

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *