1716186088 1716183925 srbija na zapadu foto

Srbija na zapadu – 11 (VIDEO)

“Srbija na zapadu“ je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama “tragaju“ novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji “Zajednički glas ZA slobodu medija“.

Logo disklejmer zajednic48dki glas31

U ovoj epizodi naši reporteri u prvoj priči izveštavaju o požaru koji je zahvatio deponiju “Duboko“ i ekološkim posledicama koje su nakon toga nastale. Dok su sa jedne strane, građani Užica i stručna javnost zabrinuti zbog ove, kako kažu, ekološke katastrofe, lokalna vlast, s druge strane, minimizira značaj ovog problema.

U drugoj priči pod nazivom “Raspodela srama i blama“ govorimo kako su raspodeljena sredstva udruženjima u opštini Bajina Bašta i zašto osobe sa invaliditeom rešenje opštinske komisije nazivaju “javnom sramotom“.

U trećoj priči tražimo odgovor na pitanje: Da li planini Zlatar preti urbanizacija slična onoj koju je doživeo Zlatibor?

Pogledajte priče koje smo ovih dana zabeležili i koje su izazvale najveće reakcije građana u zapadnoj Srbiji.

Emisiju mođete pogledati na linku OVDE

Izvor: Cemaforum.rs

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *