7 3

Kabinet predsednika opštine: U Korgačinovo naselje stiže asfalt nakon tri decenije

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, danas je zajedno sa svojim saradnicima obišao radove na asfaltiranju u ulici Miodraga Radovanovića Korčagina – Korčaginovo naselje.

– Završavaju se radovi u Korčaginovom naselju, ukupna dužina puta koji se asfaltira je 1321 metar, a vrednost sredstava koja su opredeljena kompletno iz opštinskog budžeta, iznosi 15.500.000 dinara. Posle trideset godina ovo naselje dobija asfaltni put i dobru putnu povezanost. Radili smo i na kanalizaciji koja je davno postavljena, međutim, šahte su ostale ispod nivoa puta, tako da smo i taj problem uspeli da rešimo. Ovo naselje više neće imati nijedan komunalni problem: struja, voda, sve je u potpunosti uredno. Ostalo je još da završimo sa asfaltiranjem i ovo naselje će, iako je prigradsko, dobiti izgled gradskog. Zahvaljujem se izvođačima radova koji su nam izašli u susret, pri rešavanju tehničkih problema. Opština Gornji Milanovac nastavlja i dalje sa radovima na asfaltiranju lokalnih, nekategorisanih puteva i ulica u gradu – izjavio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

4 7
foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

Radosav Marjanović, nadzorni organ, istakao je da je zadovoljan dinamikom radova:

– Izvođač je ispoštovao sve zahteve, kako kada je reč o dokumentaciji, tako i zadatke i tehničke prirode. Podloga je urađena po standardima i propisima, a sada ugrađujemo asfaltnu masu. Izdigli smo šahte, koje su nam ometale dinamiku radova. Nadam se da će nam vreme ići na ruku i da ćemo iskoristiti suv period da završimo radove – rekao je Radosav Marjanović, nadzorni organ.

Među meštanima koji su danas prisustvovali postavljanju završnog sloja asfalta, bio je i Vladimir Obradović, koji se prisetio kako je nekada izgledala ova ulica, ističući da su na asfalt čekali pune tri decenije.

6 2 1
foto: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

– Sećam se kako je nekada izgledala ova ulica, lično sam napravio podlogu za jedan deo puta, u nadi da će jednog dana doći do asfaltiranja. Na asfaltiranje smo čekali trideset godina. Drago mi je što će konačno ova ulica dobiti izgled kakav zaslužuje, ovde ima dosta mladih ljudi i njima to jako puno znači – zaključio je Vladimir Obradović, meštanin.

Postavljanjem asfalta u ovom delu naselja, konačno je rešen dugogodišnji problem koji su meštani imali zbog atmosferskih padavina, stoji u saopštenju.

autor: Kabinet predsednika opštine G. Milanovac

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *