1716527543952

Druga osnovna: Drvo za budućnost

Učenici 5/2 svakom novom prvačiću: Gledaj kako rastemo

Učenici 5/2 OŠ „Momčilo Nastasijević“ na času odeljenske zajednice doneli su odluku da zasade drvo i ostave trag u školskom dvorištu u znak sećanja na svoje prelepo detinjstvo.

Ovog proleća u dvorištu se čuo žagor i video se ozbiljan dečiji rad i platan, koji je dugovečan, brzo raste i do dvadeset metara ka nebu, svojim krupnim listovima svih nijansi zelene boje ukrasio je dvorište između škole i predškolske ustanove.

1716527543939
Foto: oš momčilo nastasijević

– Cilj ove akcije kao i celog projekta nije samo sadnja drveta, nego i činjenica da mi učenici shvatimo kako smo baš mi ti koji mogu biti pokretači pozitivnih ideja i da se brinemo za zaštitu svoje okoline i čitave planete – rekla je Hristina uverena da će ovo biti podstrek novim generacijama da brinu o prirodi i zdravoj okolini.

1716527428275
Foto: oš momčilo nastasijević

– Kada odrastemo i prođemo kroz školsko dvorište sedećemo u hladu i prisećaćemo se ovih radosnih dana i kako je divno živeti među ljudima koji vole svet oko sebe i koji su sa ljubavlju posadili drvo – primećuje Anja i seda na klupu na kojoj će provoditi dosta vremena u budućnosti.

1716527543952 1
Foto: oš momčilo nastasijević

Deca ovog odeljenja organizovala su se, kupila sadnicu, iskopala rupu, odgovorno napravila plan za brigu o sadnici u narednom periodu, odrasli su podržali, pomoglu svi koliko su mogli, a biljka će svojom lepotom da ih usreći, listom pročisti vazduh, hladom zaštiti, ali najveća vrednost će ostati duboko u sećanju koje će svako od njih poneti.

gminfo.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *