Platio roming, a stigao mu račun od 15.000 dinara, operater objašnjava zašto

Korisniku A1 Srbija mreže tokom letovanja je stigao znatno uvećan račun zbog interneta, iako je prethodno aktivirao dodatak za roming. Iz mobilne telefonije A1 Srbija, naveli su za Nova.rs zbog čega postoji mogućnost da dođe do ovakve situcije.

„Prema iskustvu, možemo da pretpostavimo da se korisnik nalazio u otvorenim međunarodnim vodama, koje ne pripadaju nijednoj državi i da se zbog podešenog automatskog povezivanja uređaja na mrežu, uređaj povezao na satelitsku mrežu koja se zove Malta-satelit (ime satelita, a ne države, budući da u otvorenim vodama nema baznih stanica, već se mobilni signal omogućava putem satelita). Ukoliko je to slučaj, što je nezahvalno procenjivati zbog nepotpunih informacija, korisnik je trošio podatke koji nisu uključeni ni u jedan roaming dodatak“, naveli su iz ovog operatora za Nova.rs.

Podsećaju da je svako od nas u obavezi da se informiše o uslovima usluga koje koristi i da pravilno upravlja svojim uređajem.

„Pre svega, u romingu, najvažnije je da se onemogući automatsko povezivanje uređaja na mrežu i podesi režim ručnog odabira operatora“, dodaju iz A1 mreže.

„Naplaćeni pozivi s Malte na kojoj nisam ni bio“

Pavle je, inače, uredno platio račun u iznosu od 15.000 dinara, ali je odlučio da okonča četvorogodišnji ugovor sa ovom mrežom.

On je za Nova.rs ispričao da je nakon povratka sa letovanja izvadio listing poziva, kao i da su mu naplaćeni pozivi sa Malte na kojoj nije bi bio.

„Prosto neverovatna situacija. I dalje sam imao internet, a stiže mi obaveštenje da mi je uvećan račun za 15.000 dinara. Odmah sam isključio internet i tada sam video da sam konektovan na roming na Malti koja je, jelte, daleka više od hiljadu kilometara vazdušne linije od mesta gde se ja nalazim. Onda sam dokupio, odnosno aktivirao još interneta za svaki slučaj jer mi i dalje nije bilo jasno šta se dešava, misleći da ću to rešiti kada se vratim u Srbiju“, ispričao je on.

nova.rs/N1

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima