Unknown 10 1

Savet roditelja, Ivan Stevanović: Završeni radovi na sanaciji sanitarnog čvora u Trećoj osnovnoj

Iako se sa radovima na adaptaciji mokrog čvora kasnilo zbog ponovljenih javnih nabavki, OŠ „Sveti Sava“ (Treća osnovna) dobila je uređene toalete, čime je rešen višegodišnji problem, saznajemo od Ivana Stevanovića, predsednika Saveta roditelja te škole.

Unknown 4 1
Foto: i. Stevanović

– U septembru prošle godine pokrenuli smo celu priču. Nakon par saopštenja sa opštinom i nakon obraćanja prosvetnoj inspekciji, inspektorka Svetlana Filipović iz Kraljevia je naložila da sve ostale inspekcije izađu na teren. Nakon toga napravljen je budžet oko šest miliona dinara. Mislim da je to sa PDV-om, neka gornja cifra, nisam siguran, ali o tome će više reći direktorka škole. Posle su se nizale jedna, druga, treća javna nabavka koje su neuspešno sprovedene. Međutim, u februaru ili martu ove godine, uspešno je sprovedena javna nabavka, ali direktorka Nešković će to bolje znati da vam kaže – kaže Stevanović za GMInfo.

Unknown 12 1
Izgleda toaleta nekad, foto: i. Stevanović
Unknown 11 1
Foto: i. Stevanović

Prema njegovim rečima radovi na sanaciji školskih toaleta u Trećoj osnovnoj su krenuli za prvomajske praznike.

– Prvo su sredilli prizemlje pa zatim sprat i sve to uradili kako treba, u potpunosti. Za tri meseca je sve sređeno, čak i više nego što treba. Sad su tu sapuni, ogledala, nove sijalice i gips je urađen. Toaleti sada baš izgledaju reprezentativno. Želja nam je da to u budućnosti očuvamo kroz neke pravilnike o ponašanju i kažnjavanju, ali to će pravna služba škole da sprovede u delo. Kao primer uvek navodim, prvi i jedini put kada je Gimnazija išvrljana. Možemo li to mi da spovedemo? Možemo! Hajde da to učinimo kroz Savet roditelja, onda spustimo na odeljenske zajednice, pa zatim spustimo na decu. Znači, utičemo prvo na roditelje a oni zatim na decu. Tako da sve što se uništi imaće svoj cenovnik – kaže Stevanović.

Unknown 2 4
Foto: i. Stevanović

On dodaje da Savet roditelja nakon realizacije sanacije ovih toaleta ima u planu još dva projekta.

– Prvi projekat je prilazno stepenište Trećoj osnovnoj, koje je u katastrofalnom stanju. I to sam prijavio inspekciji, a Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj je već odradila predmer i predračun i koliko znam dato je opštini na budžetiranje. Drugi projekat je učionica na otvorenom i to će biti jedan moderan projekat koji nema u gradu, i za to su urađeni predmer i predračun radova. Takođe, i direktorka ima u planu još neke radove. I na kraju moram da istaknem da je Savet roditelja tokom ovih meseci, kako se radilo na sanaciji toaleta, ostvarilo dobru saradnju sa direktorkom Osnovne škole “Sveti Sava“, Gordanom Nešković – zaključio je na kraju razgovora Stevanović.

Unknown 5 1
Foto: i. Stevanović
Unknown 9 1
Izgleda toaleta nekad, foto: i. Stevanović
Unknown 7 1
Foto: i. Stevanović

Nakon što smo dobili nove fotografije i razgovarali sa predsednikom Saveta roditelja, Ivanom Stevanovićem, kontaktirali smo direktorku Osnovne škole “Sveti Sava”.

Direktorka, Gordana Nešković, kazala je da je na godišnjem odmoru, stoga smo ostali smo uskraćeni za odgovore o radovima i vrednosti investicije na sanaciji toaleta Treće osnovne škole u Gornjem Milanovcu.

V. Popović, gminfo.rs

Povezani tekstovi:

– Ovo je školski toalet u Trećoj osnovnoj

– „Treća osnovna od opštine nikada nije tražila sredstva za sanaciju spornih toaleta“

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *