Novi izgled Tehničke škole „Jovan Žujović“ u Gornjem Milanovcu

„Poslednje pripreme za početak nove školske godine su u toku, tako da Tehnička škola „Jovan Žujović“ u Gornjem Milanovcu spremno dočekuje 359 učenika, u ponedeljak 2. septembra, saznajemo od Bojana Veljovića, direktora te obrazovne ustanove.

Unknown 25

Škola je tokom raspusta dobila novi izgled sa obnovlјenom fasadom, a pored toga okrečene su i učionice.

Skola ucionica
Foto: gminfo. Rs

– Letnji period uvek koristimo da, koliko možemo, adaptiramo prostorije škole. Nekada je to krečenje, nekad novi nameštaj ili stolarija. Ove godine smo sređivali fasadu stare zgrade. Inače, to je zgrada koju koristi i Ekonomska škola „Knjaz Miloš“, mi smo u prizemlju, a oni na spratu. U prethodnim godinama menjali smo stolariju i sada je ostao taj završni deo a to je fasada. Mada, imali smo i nekih unutrašnjih radova, tako da su sada prostorije u novom sjaju – kaže Veljović.

Veljovic
Foto: gminfo. Rs

Prema njegovim rečima lokalna samouprava je za te radove za ovu obrazovnu ustanovu izdvojila oko 800.000 dinara. 

To su sve sredstva lokalne samouprave. Vrednost radova fasade je negde oko pola miliona dinara i unutrašnji, pre svega molerski radovi, negde blizu oko trista hiljada dinara. U toj zgradi će se održavati i nastava VSŠ za grafičko inženjerstvo i dizajn od oktobra. Naime, od 1. oktobra Akademija strukovnih studija Šumadija pokreće Visokoškolsku jedinicu u Gornjem Milanovcu u kojoj će se realizovati studijski program osnovnih strukovnih studija pod nazivom “Grafičko inženjerstvo i dizajn“. Oni će koristiti naše prostorije zgrde u popodnevnim satima, u onom periodu kada mi završavamo sa nastavom, a to je posle 15 sati – kaže direktor Tehničke škole „Jovan Žujović“.

Ucionica skola
Foto: gminfo. Rs

Planom upisa za narednu školsku 2024/2025. godinu u ovoj školi upisana su četiri odeljenja sa pet različitih smerova trogodišnjeg i četvorogodišnjeg obrazovanja. Među ovim zanimanjima se nalaze nova, modernizovana zanimanja trogodišnjeg obrazovanja, industrijski mehaničar (14 učenika) i operater mašinske obrade rezanjem (14 učenika).

Tehnicka skola
Foto: gminfo. Rs

Tu su još tri odeljenja četvorogodišnjeg obrazovanja – tehničar mehatronike, elektrotehničar računara i tehničar štampe.

Prema rečima direktora ostalo je mesta na četvrtom stepenu smera tehničar mehatronike.

V. Popović, gminfo.rs

 

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima