Bazen 3

Nakon 63 topla dana završena kupališna sezona na bazenu

Kupališna sezona na Gradskom bazenu u Gornjem Milanovcu, završena je pretposlednjeg dana avgusta, a Ustanova SRC Gornji Milanovac ove godine gazdovala je sa dva bazena.

Gradski bazen počeo je sa radom 15. juna, dok su novootvoreni bazeni na Rudniku počeli sa radom mesec dana kasnije, 17. jula.

Bazen 2
Foto:
Bazen 5
Foto:

Veoma sam zadovoljan ovogodišnjom kupališnom sezonom, prvenstveno jer je bila bezbedna i bez većih incidenata. Zahvaljujem se spasilačkoj službi koja je radila na oba bazena i koja je i ove godine bila na nivou zadatka, kao i kolegama iz hale „Breza“ koji su proveli dva meseca na bazenu kako bi sve funkcionisalo u najboljem redu. Ovom prilikom zahvalio bih se i predsedniku opštine i Opštinskoj upravi na investiciji bazena na Rudniku, u koje je uloženo preko 100 miliona dinara. Prema mojoj evidenciji imali smo 63 topla dana. Mogu da kažem, imali smo dobru sezonu, a samim tim prihod za 2022. godinu je negde oko 3,2 miliona dinara, a na Rudniku 600.000 dinara – kazao je za GMinfo Predrag Marković direktor Ustanove SRC Gornji Milanovac.

Bazen 1
Predrag marković, foto:
300916882 747766749621416 1621586941842678334 n
Foto:

On kaže da je prema evidenciji za ovu letnju sezonu prodato oko 30.000 karata.

– Na gradskom bazenu je prodato 25.000 karata, dok smo na Rudniku prvih pet dana, od otvaranja. imali besplatan ulaz za sve posetioce. Kasnije smo krenuli sa naplatom, tako da je na Rudniku prodato oko 5.000 karata. Što se tiče gradskog bazena i dalje nam ostaje projekat zatvorenog bazena kada će se u sklopu njegove izgradnje raditi i rekonstrukcija dela otvorenog. Što se tiče bazena na Rudniku za iduću godinu planiramo veći broj ležaljki, mnogo više velikih suncobrana i podvodnog robota za čišćenje bazena – kaže Marković.

Bazen 4
Foto:

On podseća da je za analizu vode na bazenima, kojima gazduje Ustanova SRC Gornji Milanovac, i ove godine zadužen ZZJZ Čačak

Kao i prethodnih godina i ove godine analize vode su nam bile odlične kako na gradskom tako i na bazenima na Rudniku – naveo je Marković.

V. Popović,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *