305210657 5507218579326153 4458251055899382547 n

Takovo ide na megdan ekipi FK Sloga Požega

FK Takovo, u V kolu Srpske lige Zapad, ide na megdan FK Sloga iz Požege.

Sloga u svojoj najranijoj fazi postojanja je nosila naziv Glorija. Klub koji je nastao 1920. najviše zahvaljujući Mihailu Teofiloviću, čoveku koji je doneo ovaj sport u Požegu. Prve utakmice tadašnja Glorija je igrala sa ekipama iz okruženja.

Pred Drugi svetski rat, 1939. godine, vlasti zabranjuju rad FK Gloriji, ali to ne zaustavlja rad kluba. Milorad Timotijević Štuka, dr Mihailo Bošković, Milan Petronijević i drugi oformljuju novi klub i daju naziv Sloga.

Zbog neslaganja sa vlastima nakon rata i njihove želje da im klub pripoje užičkoj Slobodi, Sloga postaje Fabrin i  taj naziv nosi deset godina, do 1965, kada ponovo postaje Sloga.

Sloga se takmiči u Srpskoj ligi Zapad, od sezone 2010/2011,  sa pauzama od dve sezone, kada je bila član Drinske zone (2012-2014).

„Zadnjih pet sezona klub završava u samom vrhu tabele, što dovoljno govori o snazi našeg rivala u petom kolu. Pojačali su se ove sezone i to ovako: na gol im je stigao Tasić iz Smedereva, odbrana je jača za Milunovića koji je došao iz Žarkova i Nikolu Zerjala iz Timoka. Poziciju koju su ove sezone najviše ojačali je pozicija zadnjeg (defanzivnog) veznog igračač Tu su doveli tri pojačanja. Lazarevića iz Reala Podunavci, Božića iz Bajine Bašte i Gogića iz OFK Beograda,“ pojašnjavaju iz FK Takovo.

Ofanzivni deo sredine terena je pojačao Vranić, tek pristigao iz Partizana U19 ekipe, a samu ofanzivu Sergej Stamenić iz ekipe Zlatibora, koja igra prvu ligu Srbije. Otišlo im je dosta igrača, Ćirović, Đoković, Brunčević, Ristić, Nikolić i Bogićević.

Trener ove ekipe je iskusni Jovan Nikitović koji je u svojoj karijeri vodio Slobodu Užice, Trepču i Tutin. Dok je prethodne dve sezone proveo kao asistent na klupi superligaša Radnika iz Surdulice i Mladosti iz Lučana. Kormilo ove ekipe je preuzeo 1. jula ove godine.

Od sezone 2002/2003 ekipa FK Takovo je ukrštala koplja sa Slogom petanest puta u takmičarskim utakmicama. Milanovačka ekipa je iz šest utakmica izašla kao pobednik, dok je Sloga osam puta slavila, a samo jedan meč je završen nerešeno – bez golova.

„Zadatak pred nama je težak. A to je doneti bodove sa teškog gostovanja. Mi verujemo da naši momci to mogu da odrade“, poručuju iz FK Takovo.

L. Jašarević,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *