Dokumenta 3819540 1920 1

Arhivska knjiga: Novi rok za predaju januar 2024.

Arhivska knjiga u elektronskom obliku, koja je trebalo da se predaje od 1. septembra ove godine, prema odloženoj primeni propisa stupiće na snagu 1. januara 2024. godine, piše novaekonomija.rs.

Vlada Srbije izmenila je Uredbu o jedinstvenim tehničko-tehnološkim zahtevima i procedurama za čuvanje i zaštitu arhivske građe i dokumentarnog materijala u elektronskom obliku, koja je objavljena u Službenom glasniku.

Uredbom su određene obaveze stvaraoca i imaoca dokumentarnog materijala u elektronskom obliku u pogledu pouzdanog čuvanja i arhiviranja, određen je nadzor od strane nadležnog arhiva, te postupak izdvajanja i uništavanja dokumentarnog materijala u elektronskom obliku i izdvajanja i predaje arhiva dokumentarnog materijala koji se čuva trajno.

Zakon o arhivskoj građi i arhivskoj delatnosti stupio je na snagu u februaru 2020. godine i arhivska knjiga prvobito je trebalo da se dostavi do 30. aprila 2022. godine, pa je rok odložen za 1. septembar i novi datum prema izmenjenoj Uredbi za predaju arhivske građe je početak 2024. godine.
novaekonomija.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *