306648078 570697431521207 6429276029705417438 n 1

FK Takovo ide u Čačak, na gostovanje ekipi Poleta iz Ljubića

U šestom kolu srpske lige zapad, ekipa FK Takovo ide u Čačak, na gostovanje ekipi Poleta iz Ljubića.

– Ove sezone su se pojačali upravo iz naših redova. Leva strana im je jača za Vladana Pavlovića, dok su napad su ojačali sa još dva špica. Jednog su doveli od komšijske Slobode – iskusnog Sašu Savića, a drugi je stigao iz prve lige Republike Srpske. Tačnije iz Drine, iz Zvornika. Pranjanac – Petar Gavrović. U vezni red je doveden Nemanja Radojević iz Tutina, a iz BSK Borče je pristigao Lazar Mijailović. Iz omladinskog pogona Radničkog, iz Kragujevca. je doveden osamnaestogodišnji David Spasojević. Dok je odbrana jača za Bogdanovića, koje je došao iz Kaluđerice – ističu iz FK Takovo.

Otišli su im Todosijević (u Borac), Lakićević (u Jedinstvo) i Petrović u Omladinac iz Zablaća.

Šef stručnog štaba Poleta je iskusni Zoran Vujičić, veliki sportski radnik i fudbalski znalac koji je u više navrata ponovio da veruje u svoju ekipu i njen kvalitet. Na terenu su, za sada, to i dokazali i to protiv rivala koji imaju više igrača za rotaciju.

U prvih pet kola tri pobede i dva poraza i sjajno šesto mesto za ekipu koje se tek vratila u ovaj rang fudbala.

– Tradicija međusobnih duela je na našoj strani. Zanimljivo je da nijedan dosadašnji takmičarski duel (zona Morava, Srpska liga Morava) nije završen bez pobednika. Takovo je slavilo u pet navrata, a Polet tri puta. Nadamo se novim bodovima na komšijskom gostovanju i verujemo u naše momke da mogu da ostvare pozitivan rezultat – kažu u FK Takovo.

Rival star 85 godina. Stadion Poleta je jedini fudbalski stadion u Čačku sa leve strane Zapadne Morave.

Početkom 2000-tih Polet beleži ulazak u tadašnju srpsku ligu Morava iz druge lige zapad i tu ostaje par sezona da bi se u sezoni 2010/2011 preselio u Srpsku ligu zapad, gde igraju do ponovnog ispadanja u zonu, u sezoni 2019/2020. Ponovni povratak ostvaruju ove sezone.

L. Jašarević,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *