Unnamed 5 1

Održan još jedan Šumski velnes u Jablanici

Milanovački etno velnes, udruženje koje neguje tradiciju i lokalno stvaralaštvo, i ove godine je organizovalo skup posvećen šumskom velnesu.

Program se sastojao iz tri celine. Organizovana je promocija knjige Amosa Kliforda ,,Vaš vodič kroz šumsku kupku”, zatim šetnja i imerzija kod starog hrasta u Lunjevici i degustacija lokalnih proizvoda na Svetinji u Jablanici.

Unnamed 6 1
Foto: privatna arhiva

Na promociji knjige, koja je inače prvi put prevedena za naše tržiste, posetioci su mogli da razgovaraju sa gostom i dobiju potpisano izdanje.

– Imamo možda najlepši i nastariji hrast u kraju i želeli smo i da ga drugi vide i upoznaju. Posebno smo ponosni na naš tradicionalni etno kutak na kojem je svake godine sve više izlagača iz našeg kraja. Posebnu zahvalnost dugujemo Turističkoj organizaciji opštine Gornji Milanovac, Vinariji Mali Šareni podrum iz Šarana, Medikal spa asocijaciji Srbije, Forest Therapy South Eastern Europ i Ani sa njenim unikatnim tkanim proizvodima – kaže za gminfo Ana Hadžić, etholog.

Unnamed 2
Foto: privatna arhiva

Tom prilikom posetioci su mogli da kupe, tkane odevne predmete, domaću orahovaču sa medom, vrećice lavande kao i domaći kajmak i sir. Ovom prilikom je upriličena i degustacija vina Malog šarenog podruma.

Unnamed 1 1
Foto: privatna arhiva

Ove godine program udruženja su upotpunili i specijalni gosti iz Amerike, tačnije San Franciska, Crne Gore ali i mnogobrojni gosti iz cele Srbije.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *