Miloc5a1 c5bduc487o mijatovic487 foto fk takovo web 1

U nedelju Takovo – Mihajlovac; šta se zna o gostima?

U sedmom kolu gost ekipi Takova je tim iz Mihajlovca, gradskog naselja koje pripada Smederevu – istoimeni klub OFК Mihajlovac.

Na kormilu ove ekipe je već treću sezonu Dragan Đorđević. Tu je došao iz crnogorskog Bokelja. U svojoj karijeri vodio je Slogu iz Petrovca na Mlavi, Temnić iz Varvarina, superligaša Bačku, a pre toga je bio na klupi Smedereva.

Mihajlovac se spremio pojačanjima na svim delovima terena. Među stative došao je Veselinović iz prvoligaša Slobode iz Užica. Odbrana je jača za Jovanovića, koji je stigao iz OFК Beograda, i Igora Spajića. Sredinu su pojačali Todorović iz omladinske ekipe Brodarca i Angeleski iz Rembasa. U napad je došao Nemanja Кos iz superligaške Mladosti, Zjaca i Matijević iz Prvog maja (Ruma), Vuk Denković iz ekipe U19 IMT-a iz Beograda. Otišli su im Miović, Filipović, Ivković, Dobrić, Mitrović.

Osnovan je 1934. pod nazivom FК Seljak i nosio je taj naziv čitavih osam decenija. Od 2014. do 2017. zovu se Mihajlovac 1934, naredne dve sezone Proleter Mihajlovac, a sada su OFК Mihajlovac. Skoro deset godina su bili učesnici Srpske lige Zapad u koju su ušli iz Dunavske Zone, sa izuzecima u sezoni 2014/2015. i prošlom sezonom, ali su se već ove vratili.

Ni kaodomaćini nisu imali dobar start sezone. Pobeda u prvom kolu, zatim remi i tri poraza. Epilog – mesto ispod crte za opstanak. Tačnije, ispod Takova trenutno. U takmičarskim okršajima Srpske lige Zapad, Milanovčani su slavil 0:1 na gostovanju pre tri sezone. U Takovu se nadaju da će ostvariti veoma važnu pobedu kod kuće i pozivaju navijače da dođu na stadion SD Takovo u nedelju 25. septembra, i da daju podršku momcima da to i ostvare. Utakmica počinje u 15 časova.

L. Jašarević

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *