Dragica topalovic487 web 1

Topalović: Odborničke paušale dati direktorima i predsedniku

Premier nikad brzi gm 600x130 1 72

Odbornica Pokreta „Pobedi i spasi opštinu Gornji Milanovac“ (PSOGM), Dragica Topalović, predložila je na 17. zasedanju Skupštine opštine da se odbornička mesečna paušalna naknada, ukine za odbornike i preusmeri na povećanje plata direktora javnih preduzeća, kao i predsednika opštine.

– Ako već tako dobro rade, zašto da ih ne nagradimo, – obrazložila je kratko Topalović na jučerašnjoj sednici.

Ova opasaka iz redova PSOGM stigla je posle izlaganja predsednika opštine o Planu razvoja opštine 2023 – 2030. godine, izveštaja JKP-a za 2021, a potom i obrazloženja preraspodele subvencija u JP za igradnju. Očito je Topalović u sarkastičnom tonu htela da skrene pažnju na nezadovoljstvo u opoziciji radom izvršnih ljudi lokalne samouprave.

Do sada su se iz redova opozicije na zasedanjima aktuelnog saziva (od 2020.) čuli različiti predlozi u vezi sa odborničkim paušalom. Od inicjative da se on poveća, preko toga da se smanji, zatim da se upaćuje na račun za pomoć teže bolesnoj deci, za ekologiju i slično. Ovo je prvi put da neko traži da se od te sume direktorima i predsedniku opštine povećaju plate.

Podsećamo, SO Gornji Milanovac broji 49 članova. Predsednik skupštine, iako spada u redove odbornika, prima redovnu platu kao zaposleni u opštini. Svi ostali, njih 48 dobija pomenuti mesečni paušal. Po 8.000 dinara prima 43 odbornika, po 10.000 četiri šefa odborničkih grupa i nešto više (između 15.000 i 20.000 dinara) zamenik predsednika Skupštine. Mesečnu nadokadu dobijaju bez obzira da li i koliko puta Skupština za to vreme zaseda. Visine naknada regulisane su opštinskom Odlukom o platama, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i posatavljenih lica.

M.Mijatović/GMInfo

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *