Vakcinacija

U Dom zdravlja Gornji Milanovac stigle vakcine protiv sezonskog gripa

Premier nikad brzi gm 600x130 1 67

U milanovački Dom zdravlja distribuirano je 2000 doza vakcina protiv sezonskog gripa i danas će biti raporedjene po seoskim ambulantama, potvrdio je doktor Aleksandar Čivović, v.d. direktora te zdravstvene ustanove.

– Vakcina će tokom dana biti distribuirana i dostupna i u seoskim ambulantama u kojima će se vršiti imunizacija svim danima u radno vreme ambulanti, a u samom gradu vakcinacija će se obavljati na adresi Tihomira Matijevića broj 1, od 7 do 20 časova, ponedeljkom, sredom i petkom – istaka je Čivović.

Prema njegovim rečima posebno se preporučuje kod hroničnih pacijenata (npr. oboleli od dijabeta), pacijenata sa imunideficijentnim obolenjima (npr. maligna obolenja) kao i starih lica.

U milanovačkom Domu zdravlja napominju da je vreme neophodno za sticanje imuniteta dve do tri nedelje nakon davanja vakcine.

Moravički okrug dobio je 9000 doza vakcina, od toga polovna tj. 4500 pripalo je Čačku a 2000 Gornjem Milanovcu, od toga je 1900 doza Vaxigrip tetra i 150 torvax flu. I ove godine, kao i prethodne, nabavljene su četvorovalentna i trovalentna vakcina protiv gripa  – rekao je za GMinfo direktor Zavoda za javno zdravlje Čačak, dr Aksentije Tošić i dodao da je važno da se sve osobe koje imaju hronične bolesti jave izabranom lekaru i obave imunizaciju.

V. Popović,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *