Najava metalac inc491ija web 1

Hoće li biti dovoljno „struje“ za reanimaciju pre zime?

Premier nikad brzi gm 600x130 1 132

Prvi ispit s još jednim novim šefom stručnog štaba, Vladicom Petrovićem, Metalac ima na svom terenu u subotu protiv četvoroplasirane Inđije, koja nema poraz u poslednjih šest utakmica. Meč počinje u 17h.

Izborivši remi protiv Milanovčana u drugom kolu (2:2), Inđija je bila prva koja je nagovestila da bivšem superligašu neće u ovoj ligi nimalo biti jednostavno da diktira tempo kako je prvobitno zamišljeno. Izašle su već tada na videlo neke opasne slabosti Metalca, što je bilo više nego korisno za naredne rivale i stvaralo plavo-belima glavobolje koje do danas nisu prošle.

Metalčeva ekipa je sada kudikamo drugačija u odnosu na taj meč iz avgusta, ali rezultatske oscilacije su svakako prevelike za nekog ko je hteo direktan povratak u elitu. Umeo je tim iz Gornjeg Milanovca da uzme od sedam do deset bodova u vezanim mečevima, a onda isto toliko duela da izgubi, da bi se opet podizao. U ovom trenutku iza sebe imaju četiri poraza zaredom, ali i novog trenera, trećeg u sezoni, pa veruju da je pred njima do pauze ponovo period bodovnog rasta.

– Igrači su prihvatili određene moje zahteve, ali subota se brzo približava u odnosu na to koliko sam dana u klubu, tako da ćemo videti hoće li se te promene pokazati odmah na terenu, – rekao je Vladica Petrović. – Atmosfera se poboljšava, vratio se osmeh na lica igrača, tako da očekujem maksimum od njih. I oni dobro znaju da Metalac zaslužuje više bodova sa ovakvim timom, samo je potrebno da ne gube veru u sebe.

O Inđiji kaže da su pažljivo pogledali njihove utakmice i da se radi o ekipi kvalitetnijoj od svih koje su Metalcu nanele poraz.

– Imajući to u vidu, biće veoma teško. Ali ako naši momci budu motivisani kako treba i ne budu se štedeli da pokažu kvalitete koje poseduju, možemo se nadati povoljnom rezultatu, – zaključio je Petrović.

Da će i 17. kolo za Metalac biti nezgodno ukazuje i to što neće nastupiti Milinković i Škorić zbog povreda. Pauziranja i po nekoliko igrača od kojih se očekuje da prave razliku, muči Milanovčane skoro svaku utakmicu. Nakon Inđije Metalcu ostaju do odmora još samo gostovanja, Vršcu i Radničkom (SM).

GMInfo/M.Mijatović

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *