Crnucanka 2

Uspešan vikend za „Crnućanku“

Premier nikad brzi gm 600x130 1 91

Izvorna grupa „Crnućanka“ je upisala još dva nastupa ovog vikenda! Naime, članica i počasni član ove grupe, Olga Krasojević, je u subotu održala radionicu tradicionalnog pevanja sa Svetlanom Spajić, izvođačem tradicionalnih pesama i poznatim pedagogom i kulturnim aktivostom u ovoj vrsti umetnosti.

Program se pratio preko Zoom aplikacije i rasprostranjen je na svim kontinentima. 

Crnucanka 3
foto: Dušan Mihajlov

– Lepo je bilo provesti vreme sa mladim ljudima, uživo a sa nekima preko interneta, koji vole i žele da nauče tradicionalne vrednosti našeg kraja – istakla je Olga i dodaje da je ovo jedno novo iskustvo za nju jer nikada nije pevala u jednom kraju, a da su joj prateći vokali na drugom kraju sveta. 

Takođe starije i mlađe članice ove grupe, su u nedelju  učestvovale na manifestaciji „Etno glas“ koja se po 22. put održava u Pančevu.

Crnucanka 1
Foto: dušan mihajlov

Uz domaćine KUD „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo, nastupali su i KUD“ Petefi Šandor“ Pančevo- mađarsko kulturno umetničko društvo, KUD „Đetvan“ Pančevo- slovačko kulturno prosvetno društvo i guslar Miladin Karličić takođe iz Pančeva. 

Izvorna grupa „Crnućanka“ je najavljena kao počasni gost ove večeri, zahvaljujući dobroj i prijateljskoj međusobnoj saradnji.

– Hvala našim prijateljima i domaćinima ove manifestacije na pozivu i gostoprimstvu, nadamo se da ćemo u budućnosti biti u prilici da se revanširamo na nekom zajedničkom koncertu kod nas – izjavile su članice ove grupe. 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *