Image00023

Agencija za bezbednost u saobraćaju donirala 34 auto-sedišta

Premier nikad brzi gm 600x130 1 55

Još jedna od aktivnosti opštinskog Saveta za bezbednost u saobraćaju bila je i edukacija roditelja o pravilnom korišćenju auto sedišta.

Image00064
Foto: kabinet predsenika opštine gornji milanovac

U Svečanoj sali Opštine Gornji Milanovac, predstavnici Agencije za bezbednost u saobraćaju u cilju smanjenja stradanja dece i podizanja svesti roditelja o značaju korišćenja dečijih auto-sedišta, pored preventivnih aktivnosti koje su do sada sprovodili, demonstrirali su roditeljima kako se pravilno koriste različite grupe dečijih sedišta.

Image00029 1
Foto: kabinet predsenika opštine gornji milanovac

Nakon predavanja, predsednik opštine Dejan Kovačević, uručio je porodicama koje su ove godine dobile treće dete, ukupno njih 34, po jedno auto – sedište, koje je opštini Gornji Milanovac donirala Agencija za bezbednost u saobraćaju.

Image00011
Foto: kabinet predsenika opštine gornji milanovac

– Ove godine mesec novembar u Gornjem Milanovcu je u znaku bezbednosti u saobraćaju. Počeli smo time što smo edukovali mlade, zatim naše najstarije sugrađane o tome kako se ponašati u saobraćaju. Takođe, edukovali smo i pešake, vozače automobila, bicikliste i motocikliste, a danas smo imali i jedno predavanje namenjeno traktoristima. Celu ovu kampanju završili smo ovim predavanjem o pravilnoj upotrebi auto sedišta i podelili smo našim najmlađim sugrađanima sedišta, jer smo svesni toga da su deca najugroženiji učesnici u saobraćaju, a mi, roditelji, smo ti koji im moraju obezbediti sigurnost. Ja se zahvaljujem i Savetu za bezbednost u saobraćaju Opštine Gornji Milanovac i Agenciji za bezbednost u saobraćaju na brojnim akcijama koje su proteklih dana realizovane i na tome što su donirali ova sedišta koje smo mi podelili porodicama koje su ove godine dobile treće dete – rekao je predsednik Kovačević.

Image00025
Foto: kabinet predsenika opštine gornji milanovac

Iako imaju iskustva sa upotrebom dečijih auto – sedišta, zadovoljni roditelji su današnje predavanje ocenili kao izuzetno korisno.

izvor: Kabinet predsednika opštine Gornji Milanovc

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *