Paketi pomoci penzioneri 2 1

U toku podela paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima

Premier nikad brzi gm 600x130 1 24

Udruženje penzionera Gornji Milanovac sa podelom paketa pomoći za najugroženije penzionere sa penzijama manjim od 16.884,94 dinara počelo je pre sedam dana.

Naime, penzioneri čija mesečna primanja ne prelaze 16.884,94 dinara ostvaruju pravo na pakete pomoći koje dodeljuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Tim povodom Udruženje penzionera Gornji Milanovac do 14. novembra primalo je prijave za dodelu paketa pomoći, koje dodeljuje PIO fond, za penzionere sa najnižim primanjima.

Paketi pomoci penzioneri 1 1
Milenko maletković, sekretar udruženje penzionera gornji milanovac, foto: v. P.

–  Konkurisalo je 850 penzionera i svi koji su se prijavili dobiće po paket. Njegova vrednost je 516 dinara. Ovog puta sredstva dodeljena od fonda PIO Srbija iznose 390.200, dok je opština Gornji Milanovac za tu namenu dala 50.000 dinara. Paket sadrži po kilogram brašna i šećera, kesu makarona, pola kilograma pirinča, mesnih narezaka, paštete, sunđer i vanilin šećer  – rekao je Milenko Maletković, sekretar Udruženje penzionera Gornji Milanovac

Da bi ostvarili pravo na pakete, koji sadrže osnovne životne namirnice, najstariji sugrađani prilikom konkurisanja morali su da prilože ček kojim dokazuju visinu svoje penzije.

Prema rečima Milenka Maletkovića do sada je, od 850 planiranih, uručeno 500 paketa.

Podela ove vrste pomoći je svakog radnog dana, od 9 do 14 sati, u prostorijama Udruženja penzionera Gornji Milanovac. Počela je 23. novembra i trebalo bi da bude završena do 26. decembra.

Ove godine za pomoć je konkurisalo 239 penzionera više nego prethodne godine. Udruženju penzionera tada se prijavilo 611 najstarijih sugrađana.

Vrednost paketa 2021. godine bila je za 135 dinara veća nego ove i iznosila je 651 dinar. U paketu se tada našlo dva kilograma brašna, kilogram šećera, pola kila pirinča, kesa makarona, pola kilograma ratluka, tri paštete, tri supe, sardina i kutija čaja. 

V.P.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *