Ugovor kotlarnica web

Ugovor javno-privatnog partnerstva za novu kotlarnicu na gas i biomasu u Milanovcu

Premier nikad brzi gm 600x130 1 232

Prema poslednjim obećanjima iz vrha lokalne samouprave prve probe rada toplovoda sa novom kotlarnicom na gas i biomasu za daljinsko grejanje u Gornjem Milanovcu, trebalo bi da budu obavljene tokom ovog meseca, a stari mazutni kotlovi u Železničkoj i Lominoj isključeni sasvim u januaru.

Za 1100 stambenih jedinica u zgradama, zatim oko 30 manjih privatnih subjekata i Opštu bolnicu, toplotnu energiju u zimskim periodima proizvodiće u novom postrojenju firma „Energy constructions“ iz Beograda, s kojom je opština Gornji Milanovac potpisala ugovor o javno-privatnom partnerstvu na 30 godina.

U Ugovoru, čiji je nacrt Skupština opštine i usvojila još 10. februara, možete naći sve detalje o obavezama i pravnim odnosima ugovornih strana (Opštine, JKP-a, „Energy constructions-a). Priloženi su i Izveštaj o postupku izbora privatnog partnera, Odluka SO i predlog Rešenja za njenu saglasnost. Zbog obimnosti teksta objavljujemo ih preko sledećih linkova:

IZVEŠTAJ O POSTUPKU IZBORA PRIV. PARTNERA (sa Odlukom o dodeli Ugovora i obrazloženjem)

PREDLOG SAGLASNOSTI

UGOVOR

ODLUKA SKUPŠTINE OPŠTINE

Ovo je prvi put da Opština Gornji Milanovac ulazi u realizacju jednog infrastrukturnog projekta po modelu javno-privatnog partnerstva. Takvi modeli su u Srbiji uopšteno govoreći i dalje veoma retki u odnosu na njihov procenat u praksi razvijenih zemalja. U tom smislu samo vreme može pokazati koliko će ovakvo rešenje u domaćim okolnostima biti povoljno po građane u pogledu kvaliteta usluge, njene cene, kao i, u konkretnom slučaju, uticaja na smanjenje ukupne emisije štetnih gasova tokom grejne sezone na gradskom području.

M.Mijatović/GMInfo

povezani članci:

Vujović u poseti milanovačkoj novoj toplani

Cela trasa novog toplovoda

Kovačević: Prve probe grejanja kotlarnice na biomasu do kraja godine

Kasni li gradnja kotlarnice za kolektivno grejanje na biomasu i gas?

Potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za dugoročnu isporuku toplotne energije

Privatni partner za kotlarnicu na gas i biomasu u Milanovcu je „Energy construction“ iz Beograda

Rešenje daljinskog grejanja u Milanovcu putem javno-privatnog partnerstva

 

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *