Air tourse 3 1

Gde putuju Milanovčani za novogodišnje praznike – Rezervacije novogodišnjih aranžmana u toku

Premier nikad brzi gm 600x130 1 251

Do dočeka 2023. godine ostalo je još nepunih dvadesetak dana, a Milanovčani već uveliko rezervišu novogodišnje aranžmane.

Doček Nove godine u evropskim gradovima je uglavnom mnogo primaljiviji našim sugrađanima nego u Srbiji, kažu u turističkoj agenciji Air tours.

Najtraženiji su Budimešta i Beč, jer su najpovoljniji.

– Ove godine 50 odsto je manje je interesovanje za dočecima. A i cene su otišle gore. Mada, dosta ima individualnih putovanja. Kod nas u agenciji kupe avio karte, a sami negde bukiraju smeštaj. Za novogodišnje praznike najviše je interesovanja za Beč, Budimpeštu, Prag, Veneciju, Milano, Firencu i to sa 2 – 3 noćenja – kaže Jovana Radović,  iz turističke agencije Air tours.

Air tourse 2 1
Foto: gminfo

Milanovčani pokazaju veće interesovanje za doček u evripskim gradovima nego u Srbiji.

– Oni koji su se odlučili da Novu godinu dočekaju evropskim gradovima, sve u zavisnosti od hotela, pazarili su aranžmane po ceni 100 do 300 evra. Oni sa dubljim džepom odlučuju se za aranžmane sa avionskim prevozom, i to su cene od 800 – 900 evra.Kada je reč o dočeku u Srbiji, tu je veoma malo interesovanje. Razlog je cena, jer mnogo skuplje izadje novogodišnja noć sa večerom negde na Zlatiboru ili Kopaoniku, nego da odete u neki od evropskih gradova sa tri noćenja u hotelu, i to sa prevozom – kažu u Air toursu.

Vreme skijanje 1
Foto: gminfo

Prema njihovim rečima sada je aktuelno letovanje, mala je zainteresovanost za zimovanje i skijanje u Srbiji.

– Ranije smo bili najveći prodavci aranžmana na Kopaoniku. Međutim, razlog malog interesovanja je taj jer naši sugradjani, uglavnom, imaju vikenice na Zlatiboru i Kopaoniku. Kod nas su uveliko počeli da se prodaju aranžmani za letovanje tzv. rani buking. Oni koje se odluče da sada pazare letovanje u Grčkoj, u hotelskom smeštaju, cena je 50 odsto jeftinija. Grčka je broj jedan destinacija za Srbe, zatim Turska, Egipat i Albanija  – rekla je Jovana.

Minja air tours 1
Foto:

Prema njenim rečima Milanovčani vole da putuju i na Maldive, Karibe, Tajland, Japan.

Iako je Milanovac mali grad, gotovo da nema destinacije gde ne putuju. Sada su našim sugrađanima postala zanimljiva krstarenja. Uglavnom se odlučuju za aranžmane, od 10 do 21 dan, za krstarenje Mediteranom. Najkraći aranžmani su od sedam dana i to su grčka ostrva.

Dragan Minić, vlasnik Air Torusa, kaže da su se Milanovčani zbog pandemije koronavirusa uželeli putovanja.

Airtours2 1
Dragan minić, foto; gminfo

I zato se ove godine dosta putovalo. Zbog koronavirusa zadnje dve godine mi smo poslovali sa gubitkom, a od početka godine pa do sada sezona je bila gotovo kao ranijih godina. Otvorile su se i zemlje što se tiče sajmova. Poslovni ljudi su počeli od aprila meseca da putuju. Čak je i veće interesovanje sada za sajmove, nego što je pre bilo  objašnjava Dragan Minić, vlasnik turističke agencije Air tours.

V. Popović,

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *