Usvojen budžet opštine za 2023. godinu

Premier nikad brzi gm 600x130 1 300

Na današnjoj sednici Skupštine opštine usvojen je predlog budžeta Gornjeg Milanovca za nastupajuću godinu. Ukupni projektovani iznos javne kase za 2023. je 2 milijarde 103 miliona i 780 hiljada dinara.

Kao što se naziralo iz dva rebalansa postojećeg budžeta, novčani prilivi se blago povećavaju, pa je prihod predviđen za iduću godinu prešao dve milijarde, što ranije nije bio slučaj. Kako je istakao predsednik opštine, Dejan Kovačević, prihodi su porasli za 8,3 odsto čak u i odnosu na poslednji rebalans iz juna.

–  Ovo je razvojni budžet sa preko 650 miliona dinara direktnih investicija u izgradnju infrastrukture, kao što su zatvoreni bazen, novi objekti vrtića, saobraćajna infrastruktura. To će pogurati i privredu, ne samo Gornjeg Milanovca, već i sve građevinske firme koje će raditi na tim projektima. Zbog toga očekujemo da naredna godina, bez obzira što će biti teška i u Srbiji i u svetu, za Milanovac bude jako berićetna, – rekao je Kovačević.

E1q23r e 1024x580 1
Rezultati glasanja o predlogu budžeta za 2023. So gm, foto gminfo

U kreiranju budžeta, prema podacima iz lokalne samouprave, učestvovao je i značajan broj građana putem ankete i upitnika aktivnih na zvaničnom sajtu opštine. Kao što je očekivano, najveći prihodi ostvaruju se od poreza na zarade zaposlenih, poreza na imovinu, eksploatacije mineralnih sirovina, transfera iz republičke kase i od davanja u zakup nepokretnosti u opštinskom vlasništvu.

Niko od prisutnih odbornika nije na glasanju bio protiv predloga novog budžeta, jedino je odbornica Dragica Topalović iz PSOGM bila uzdržana.

Uskoro detaljnije o iznosima za pojedinačna ulaganja.

M.Mijatović/GMInfo 

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima