Najlepši poklon za naš sedmi rođendan: GMinfo dominantan na milanovačkoj medijskoj sceni

Premier nikad brzi gm 600x130 1 306

Danas slavimo naš sedmi rođendan. Na Svetog Nikolu, te 2015. godine, posle višemesečnih priprema, lansirali smo . 

Vođeni potrebom da vama, našim sugrađanima, pružimo kvalitetno informisanje, na novoj platformi za kojom je itekako postojala potreba, ali je niko nije nudio. Imali smo plan, imali smo, kako je sad to popularno reći, i viziju.

Znali smo šta možemo. Ali nismo znali da li ćemo uspeti. Jer, pored nas, za uspeh ste nam bili potrebni i vi, dragi naši čitaoci. 

Danas, sedam godina posle, gminfo je dominantan na milanovačkoj medijskoj sceni. Prema podacima Similarweba, najpoznatije svetske platforme za globalno i lokalno pozicioniranje i upoređivanje sajtova, gminfo je daleko ispred konkurenata.

Prema podacima Similarweba od prethodne sedmice u periodu septembar – novembar ove godine, imali smo ukupno 409.734 poseta, dok je prosečna mesečna poseta u ovom periodu 136.578.Gminfo za ova tri meseca je imao 41073 jedinstvena posetioca. Globalni rang portala gminfo je 342.002, a lokalni u Srbiji 1472.

U rangu News & Media Industry, gminfo je rangiran na 19.327, daleko ispred ostala dva  lokalna konkurenta.

Daleko za našim portalom zaostaju takovske.rs, sa globalnim rangom od 11.423.213 a lokalnim u Srbiji 77.591.

Gminfo rs vs takovske rs
Gminfo. Rs vs takovske. Rs
Gminfo rs vs takovske rs 2
Gminfo. Rs vs takovske. Rs

Portalu Gmpress.co.rs je globalni rang 18.483.527, a srpski čak 174.324.

I takovske.rs i Gmpress.co.rs su na industrijskom rangu neprepoznatljivi. A, prema podacima Similarweba imaju manje od 5 000 posetilaca za sva tri poslednja meseca.

Gminfo vs gmpress
Gminfo vs gmpress
Gminfo vs gmpress 2
Gminfo vs gmpress

Zanimljivo je da je Gminfo dominantan i u odnosu na regionalni Glas Zapadne Srbije, koji ima globalni rang od 380.324, a domaći od 1.536. GZS je u industrijskom rangiranju na 20.947.

Gminfo vs gzs
Gminfo vs gzs
Gminfo vs gzs 2
Gminfo vs gzs

GMinfo u odnosu na ovaj regionalni medij imao je u prethodna tri meseca ukupno 25.554 poseta više, što mesečno u proseku iznosi 8.518 poseta više. 

Posebno smo ponosni što smo do ovog rezultata došli ne trkajući se sa ostalima već radeći onako kako mislimo da bi trebalo. Dosledno smo se pridržavali profesionalnih etičkih standarda, odbijali nepristojne ponude, a od samog starta za posetom nismo trčali veštački na osnovu komentara čitalaca, koje gminfo nikada nije na svom portalu ni dozvoljavao, upravo zbog kršenja etičkih i zakonskih normi.

Pre nešto više od godinu dana ukinuli smo tu mogućnost i na našoj fb stranici, jer su komentari postali poligon za nedozvoljeni govor mržnje, koji ni na koji način ne želimo da promovišemo. 

Uprkos tome ovakav rezultat nam potvrđuje da i građani znaju da prepoznaju kvalitetan profesionalni sadržaj, i da nismo pogrešili što ne podležemo trendovima, koji bi, bar u ovakvom segmentu, značajno unapredili i ovako odličan rezultat.

I nećemo sad o nagradama kojih je bilo u proteklih sedam godina. Nećemo ni o problemima, kojih je bilo mnogo više. A doživeli smo i tri teška, najteža udarca koje jedna mala redakcija može da doživi.

U proteklih sedam godina ostali smo bez naših kolega Živka Perišića, Zorke Jovović i Gorana Trifunovića, bez kojih naš uspeh nikako ne bi bio moguć.

Zbog njih, i zbog vas, i dalje ćemo se truditi da zadržimo vaše poverenje bez kog i GMinfo ne bi imao smisla.

 

Hvala vam!

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima