„Zajedno“ uputili predlog skupštini da deca Milanovca dobiju besplatne udžbenike i vaučere

Premier nikad brzi gm 600x130 1 41

Opštinski odbor stranke „Zajedno“ u Gornjem Milanovcu zvanično je dopisom predsedniku Skupštine opštine, Lazaru Nikoliću, uputio predlog da u dnevni red narednog zasedanja loklanog parlamenta uvrsti Predlog odluke o dodeli novčane pomoći za decu i zaposlene u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama. 

U obrazloženju takve inicijative, koje potpisuje predsednica odbora stranke „Zajedno“ u Milanovcu, Kristina Milošević. navodi se:

„Teška ekonomska situacija umnogome utiče na kvalitet života građana opštine. Obaveza lokalne samouprave jeste da kreira ambijent u kome će građani imati što je moguće bolje uslove za rad. Potrebno je građanima, a i pravedno je. Da su mere pomoći neophodne, govori i činjenica da je migracija stanovništva velika, stopa nataliteta je smanjena, kao i podaci o nesrazmerno maloj prosečnoj zaradi zaposlenih u predškolskim, osnovnim i srednjim školama.

Donošenjem ovakve odluke neće se preokrenuti tok istorije i sprečiti dugogodišnje negativne tendencije, ali bi to mogao da bude početak ozbiljnog i temeljnog pristupa u rešavanju ovih preblema, što se do sada nije radilo. Ako je ovakva mera potrebna građanima u Beogradu, koji su u nesrazmerno boljoj ekonomskoj situaciji u onosu na građane opštine Gornji Milanovac, sigurno je da elementarne kategorije solidarnosti, pravičnost i ravnopravnost, podrazumevaju da takva mera treba da se preduzme i u opštini Gornju Milanovac.“

– Zahtevamo da deca Gornjeg Milanovca dobiju besplatne udžbenike, vrtiće i vaučere od 6000 dinara. Ako je to moguće za decu Beograda, onda mora da bude i za decu Milanovca, kao i za svu decu Srbije. Deca moraju imati jednaka prava, – rekla je ovim povodom Milošević.

„Zajedno“ su predlog predali na pisarnicu opštine 27. januara. Još nije poznat datum održavanja naredne sednice SO G. Milanovac.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima