Milanovački gimnazijalac Dušan Antović u pobedničkom timu “Poslovni izazov“

Premier nikad brzi gm 600x130 1

Na Nacionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim vaštinama „Poslovni izazov“ u Beogradu, u konkurenciji 85 učenika iz 67 škola, Milanovčanin Dušan Antović, učenik četvrtog razreda Gimnazije „Takovski ustanak“, u Gornjem Milanovcu, osvojio je sa svojim timom prvo mesto.

Naime, takmičenje, u kome je učestvovalo 17 timova sa po pet članova, održano je 1. i 2. februara u hotelu Putnik Inn, na Novom Beogradu.

Zadatak, koji se pred timovima našao, glasio je „kako pomoći profesorima i učenicima da na lakši način pristupe učenju“.

–  Naš Dušan i njegov tim su osmislili platformu koja će pomoći nastavnicima da kreiraju pripremu za interaktivan čas, prilagođen mogućnostima učenika i specifičnostima odeljenja. Time će skratiti nastavnicima vreme za pripremu, a učenici će dobiti zanimljiviji i produktivniji čas. Čestitamo Dušanu i članovima njegovog tima, kao i našoj profesorki informatike, mentorki Snežani Mijailović koja svake godine uspešno priprema učenike za ovo takmičenje  – ponosno ističu iz milanovačke Gimnazije. 

Fenomenalnu petorku pobedničkog tima činili su: Dušan Antović – Gimnazija “Takovski ustanak”, Gornji Milanovac, Veljko Savić – Prva kragujevačka gimnazija, Kragujevac, Jovan Ilić – Tehnička škola “9. Maj”, Bačka Palanka, Jovana Jovanović – Medicinska škola, Zaječar i Teodora Stanković – Trgovinsko-ugostiteljska škola, Leskovac.

Gimnazija 2
Foto:gimnazijagm. Edu. Rs

Konkurencija je kako saznajemo bila jaka, jer su učestvovali timovi koji su na prošlom nivou takmičenja osvajali jedno od prva tri mesta.

Takmičenje Poslovni izazov najbolja je priprema za učenike koji žele da osnivaju učeničke kompanije. U dinamičnoj atmosferi, ovo takmičenje pruža učenicima priliku da razviju samopouzdanje, sposobnost kreativnog razmišljanja i timskog rada, kao i da ovladaju komunikacijskim i prezentacijskim veštinama.

Ginazijaopstina 1
Foto: gornjimilanovac. Rs

Na početku takmičenja, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaju rešenje problema koji im je postavljen i uz pomoć poslovnih volontera kreiraju biznis planove koje na kraju dana prezentuju članovima žirija i publici. Najbolji dobijaju nagrade i plasiraju se na sledeći nivo takmičenja.

Svake školske godine, organizacija Dostignuća mladih realizuje četiri regionalna, jedno nacionalno, kao i međunarodno takmičenje za srednjoškolce zapadnog Balkana.

V. Popović, GMinfo.rs

 

 

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima