Gimnazija „Takovski ustanak“ jedna je od 30 „Super škola“ u Srbiji

Premier nikad brzi gm 600x130 1 167

Gimnazija „Takovski ustanak“ jedna je od 30 škola u Srbiji koje su dobile priliku da učestvuju u programu Regionalne kancelarija za saradnju mladih (RYCO) pod nazivom „Super škole“.

Projekat će se realizovati kroz razmenu učenika srednjih škola sa Zapadnog Balkana i predviđa studijske posete, radionice i saradnju sa lokalnom zajednicom.

P1020200 v2 1
Foto: gimnazija takovski ustanak

Gimnazija u Gornjem Milanovcu ostvarila je partnerstvo sa gimnazijom u Tuzli sa kojom će realizovati projektnu ideju „Umetnost-univerzalni jezik prijateljstva“.

P1020510 1
Foto: gimnazija takovski ustanak

Tokom studijskih poseta učenici će imati priliku da predstave svoju školu, kulturu svog naroda kao i da uče o istoriji, kulturi i običajima svojih suseda.

P1020511 1
Foto: gimnazija takovski ustanak

Cilj RYCO projekta je da se kroz mobilnost mladih ostvari interkulturalni dijalog i stvore uslovi za napredak regiona.

Podršku u implementaciji svojih ideja školama će pružiti Evropska komisija i Nemačko savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj kao i Ministarstvo prosvete Srbije.

P1020514 1
Foto: gimnazija takovski ustanak

Svečanom potpisivanju partnerskih sporazuma koji je održan 1. februara u Beogradu prisustvovale su Biljana Nišavić, direktorka Gimnazije i Katarina Ristanović Acović, glavna koordinatorka školskih razmena.

Direktorka, nastavnici i učenici sa nestrpljenjem očekuju početak implementacije projekta koji će, kako se nadaju, dodatno ojačati kapacitete škole i doprineti da Gimnazija bude prepoznata kao škola koja ima interkulturalni karakter.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima