Od Sretenja blokada petlje u Pakovraću

Premier nikad brzi gm 600x130 1 234

Meštani sela kroz koje prolaze auto-putevi Miloš veliki i Moravski koridor od 15.februara započinju sa svakodnevnim dvosatnim blokadama petlje u Pakovraću, piše ozonpress.net.

Očekuje se dolazak više stotina građana iz Čačka, Lučana, Ivanjice, Kraljeva  i Požege, a koji su nezadovoljni sudskim procesima koji traju više od tri godine zbog cene zemlje koja im je oduzeta za izgradnju auto-puteva.

Velikom broju građana su eksproprirane i porušene kuće u kojima žive – i mnogi za to još uvek nisu dobili nikakvu naknadu, dok je nekima isplaćen samo deo naknade.

Iako je izvršni direktor Puteva Srbije obećao porodicama koje su pogođene eksproprijacijom da će u sudskim postupcima ostvariti fer kompenzaciju – sada, zbog sabotaže nadležnih organa, ljudima se uskraćuje čak i ta mogućnost.

Naime, poslednjih nedelja, Viši sud u Čačku obara presude Osnovnog suda u Čačku i vraća ih na početak,  s tim da Putevi Srbije sada insistiraju na veštacima koji daju mizerno niske cene, a neki od njih su čak i pravosnažno osuđivani zbog prevara.

“Prijavili smo blokadu policiji i  pozivamo sve ljude koji su u problemu zbog ekspropijacije da dođu na blokadu na Sretenje od 12 do 14 časova. Držačemo je svakog dana do ispunjenja zahteva, a to je da se private presude Osnovnog suda i procene veštaka koji nisu korumpirani”, navode organizatori protesta.

ozonpress.net.

329668358 744942717341885 3376046893433757236 n
Foto: ozonpress. Net

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima