Adrijan Fajks danas obišao i Milanovačko pozorište

Premier nikad brzi gm 600x130 1 225

U cilju unapređenja saradnje između Austrijskog kulturnog foruma i institucija kulture u Gornjem Milanovcu, Adrijan Fajks, ataše za kulturu Ambasade Austrije i direktor Austrijskog kulturnog foruma danas je obišao i Milanovačko pozorište.

Obilaskom male scene predstavnik Ambasade Austrije u Beogradu je upoznat sa radom jednog od najnagrađivanijih teatara u Srbiji. Adrijanu Fajksu tom prilikom predstavljene su brojne nacionalne i međunarodne nagrade kojima se Milanovačko pozorište može podičiti.

Posebno ga je obradovalo saznanje da je jedan mali teatar iz Srbije osvajač „Zlatne Nike“, najvrednijeg svetskog pozorišnog priznanja. (Podsećamo, pozorišnim „Oskarom“, za najbolju mušku ulogu prošle godine, je nagrađen Branko Knežević. Na svetskom festivali „Bosforski Agoni“ u Kerču, Knežević je tumačio ulogu Sokraka u predstavi „Labudova pesma“).

Poseta Adrijana Fajksa bila je prilika da se teatrima iz Austrije prosledi poziv za učešće na jubilarnom pozorišnom susretu „Takovske cveti“, koji će u julu po peti put biti realizovan u Gornjem Milanovcu.

Nakon obilaka Milanovačkog pozorišta, Adrijan Fajks je u pratnji Aleksandra Marušića obišao Muzej rudničkotakovskog kraja, a potom i Dom kulture „Vojislav Ilić“ na Rudniku.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima