Kulturni centar promenio ime

Premier nikad brzi gm 600x130 1 260

Milanovački „Kulturni centar“, čiji naziv nije sadržao ime neke značajne ličnosti iz oblasti kulture vezane za ovo podneblje, od sada će se zvati – „Kulturni centar Mija Aleksić“.

Inicijativu za promenu, odnosno dopunu imena, podneo je Upravni odbor „Kulturnog centra“, a usvojila Skupština opštine na zasedanju u petak.

„Kulturni centar“ od 2018. godine priređuje teatarsku manifestaciju „Dani Mije Aleksića“ sa priznanjem „Biti glumac“, čiji su laureati Nenad Jezdić, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Vesna Trivalić i Olga Odanović. Manifestacija je nekoliko dana domaćin ostvarenja iz pozorišne produkcije Narodnog i drugih pozorišta, kao i odgovarajućih pratećih događaja. Nastala je zbog velikog interesovanja koje je u Milanovcu i ostalim gradovima izazvala izložbena postavka posevećena Miji, a čiji je autor sa saradnicima bio još 2013. urednik filmskog programa „Kulturnog centra“, Boban Stefanović.

„Dani Mije Aleksića“ u kratkom periodu zauzeli su prilično visoko mesto na mapi prestižnih profesionalnih događaja ovog tipa u Srbiji, pre svega zahvaljujući kriterijumima koji su visoko postavljeni na početku, a nisu vremenom podlegli profanizaciji i kompromisima na uštrb kvaliteta sadržaja.

U tom pogledu, inicijativa „Kulturnog centra“ za promenu imena čini se logičnom, posebno u tekućoj godini, kada se obeležava 100 godina od rođenja slavnog glumca. Milosav Mija Aleksić rođen je 26. septembra 1923. u Gornjoj Crnući, opština Gornji Milanovac.

GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu

 

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima