Mali: Prijave za Penzionerske kartice od srede, korišćenje od oktobra

Premier nikad brzi gm 600x130 1 197

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će 15. marta početi prijava penzionera za preuzimanje Penzionerskih kartica PIO fonda koja će im, prema njegovim rečima, dati ogromne benefite i popuste.

– Prijave kreću u filijalama PIO fonda od srede. Sve je spremno, prost je formular. U svakoj filijali će biti osoba koja može da pomogne da se to sve popuni. Od 1. oktobra ta kartica kreće u primenu, i nakon toga svaki penzioner će imati svoju karticu. To znači da će moći da skuplja bodove, pa da ide u besplatne obilaske muzeja i pozorišta. U maloprodajnim lancima će imati popuste na određene ili sve artikle. Doprinećemo kvalitetu života u trećem dobu, rekao je Mali na TV Pink.

Ministar je naveo da će u sklopu pomoći penzionerima biti povećan budžet za PIO fond, kako bi još veći broj penzionera mogao besplatno da ide u banje.

– Najvažnije je povećanje penzija. Obećanje koje je predsednik Vučić dao, ispunjavamo. Pre mesec dana smo imali obećanje da će svaki penzioner dobiti jedan vodič, i to je i urađeno. Na adrese svih penzionera stigli su ti vodiči. Meni je važno da znaju da su penzije bezbedne i sigurne, tu nema igre. Kao što je predsednik obećao, rašće još više i brže, rekao je Mali

tanjug

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima