Raspoređen budžetski novac za medijske sadržaje u Gornjem Milanovcu

Premier nikad brzi gm 600x130 1 284

Opštinsko veće opštine Gornji Milanovac usvojilo je predlog stručne Komisije i donelo Rešenje o raspodeli opštinskih budžetskih sredstava za projektno sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja u 2023. godini. Za ove svrhe je u opštinskom budžetu ukupno opredeljeno 15 miliona dinara.

Komisija je radila u sastavu: predsednik Irena Milosavljević sa članovima Miodragom Miljkovićem i Gordanom Ristić. Na razmatranje je tokom trajanja javnog konkursa, od 27. januara do 13. februara, stiglo 39 predloga projekata, od čega je Komisija na sednici održanoj 3. marta, finansiranje odobrila za 13. Podsećamo, najmanja suma koja je mogla da se dodeli pojedinačnom mediju je 100 hiljada, a najveća 7,5 miliona dinara.

Komisija je definisala, a Opštinsko veće potvrdilo i usvojilo predlog Rešenja prema kome je najviše sredstava dodeljeno preduzeću za emitovanje televizijskog programa „TV GM PLUS CABLE/izdavač TV GM PLUS“ 7,5 miliona dinara. „DOO Zogaks G. Milanovac/izdavač Radio Stari Milanovac“ dobilo je 2 miliona, a „UG Glas porodice/izdavač internet portal GMpress.rs“ 1,5 miliona. U Preduzeće za emitovanje televizijskog program „TV GM PLUS CABLE doo/Izdavač portal GMpress.rs“ otići će 1 milion dinara. Ukupno 12 miliona dinara.

Preostala 3 mliona raspodeljena su ovako: Sadržaji „TV Telemark“ iz Čačka sufinansiraće se sa 550 hiljada; „Galaksije 32 d.o.o“ iz Čačka sa 200 hiljada dinara; čačanska novinska agencija „RINA“ podržana je sa 300 hiljada, kao i „Portal zapadne Srbije (4N studio)“, dok je radiju „Glas zapadne Srbije“ dodeljeno 200 hiiljada dinara. A medijaportal.rs podržan je sa 100 hiljada. Ukupno 1.650.000 dinara za medije sa teritorije Čačka.

Svoj deo kolača dobila su i tri milanovačka medija. Tako će 600 hiljada dinara ove godine biti na raspolaganju „Gogi radiju (GOGI DOO)“,  „GMinfo portalu“ 650 hiljada, a „NIP Takovske novine“ 100 hiljada dinara.

Detaljnije pogledajte raspodelu, tematske tipove projekata, ko nije prošao kriterijume, pojedinačne ocene i obrazloženja na linku ⬇️

RASPODELA BUDŽETSKIH SREDSTAVA ZA PROJEKTE MEDIJA (GM)

V. Popović,

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima