Abel: Ako smo pobedili drugoplasiranog, možemo svakog u ligi

Premier nikad brzi gm 600x130 1 253

Metalac je u nedelju pobedom nad drugoplasiranim Železničarom u Milanovcu (1:0) širom sebi otvorio vrata za izlazak iz krize, ali ovaj „brejk“ nad favoritom imaće pravu težinu tek ako se s bodovima vrate sutra sa Zlatibora.

U taboru plavobelih su daleko raspoloženiji i uvereniji da se kockice u najvažnijim fazama igre konačno sklapaju.

Jedan od sve boljih pojedinaca u Metalčevim redovima, dvadesetogodišnji desnokrilni ofanzivac iz Nigerije, Abah Abel, koji je na poprilične muke stavljao upravo goste iz Pančeva, kaže da to nije slučajno jer se cela ekipa, pa i on, oslobađaju pritisaka proizašlih iz lošijih rezultata u prvom delu sezone. Abah je u Metalcu od juna prošle godine.

– Trebalo mi je malo više vremena da pronađem ritam i da se prilagodim. Mislim da je sada sve došlo na svoje mesto, igram onako kako sam od početka želeo. Sjajan osećaj. Upoznao sam dobro sve timove u ligi i znam tačno kako treba da se postavim, kako da nastupim, jasno mi je šta sve još mogu i koliko imam da dam na terenu za Metalac. Ako smo pobedili drugu najbolju ekipu, možemo da pobedimo svakog u ligi. Treba da verujemo u to i da igramo slobodnije, – poručio je Abel.

Za tehnika plavobelih, Vladicu Petrovića, prava trka je počela i ekipa će tek imati šta da dokazuje, a pogotovo da li je zbrajanje bodova u poslednje vreme slučajnost ili ne.

– Velika je stvar osvojiti tri boda protiv tima kao što je Železničar, ali moramo stajati čvrsto na zemlji. Igrali smo hrabro, trčali dobro, bili koncentrisani u svakom minutu. Prethodna utakmica u Кupu protiv Čukaričkog dala nam je recept kako protiv favorita. Međutim, savetujem jedan zdrav oprez. Posao je daleko od završenog. Moramo na Zlatiboru pokazati isti intenzitet i trud, pošto idemo ekipi koja može da zablista u svakom trenutku, da ostavi srce na terenu protiv nas, jer se takođe bori za svaki pomak na tabeli, – rekao je Petrović.

Milanovčani su iz prvih pet ligaških nastupa ove godine samo jednom izašli poraženi, protiv lidera IMT-a. Pobedili su Rad i Železničar, a nerešeno igrali s Mačvom i Loznicom. Na Zlatiboru će im u stroju biti svi igrači. Meč počinje u 15 sati.

pogledajte tabelu Mozzart Bet Prve lige Srbije

M.M/GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima