Auto put april 2023

Izveštaj Auto-moto saveza o stanju na putevima

Premier nikad brzi gm 600x130 1 235

Intenzivne snežne padavine su na području Beograda, Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, a posebno u planinskim predelima i putevima koji vode preko Debelog Brda, Tare, Zlatibora, Golije, Peštera, Kopaonika, Divčibara i Goča, otežale su i usporile saobraćaj.

Mraz na pojedinim deonicama stvara poledicu, a pojačan vetar snežne nanose.

Zato na putevima u jugozapadnim, zapadnim i centralnim krajevima ne krećite na put bez dobrih zimskih guma i uređaja protiv proklizavanja točkova, savetuje AMSS.

Snežne padavine otežavaju saobraćaj na auto-putu Miloš Veliki, jer ga ima na kolovozu između između 1 i 3 centimetra, zato je smanjeno ograničenje brzine.

Povremene snežne padavine i magla usporavaju saobraćaj i na auto-putu Beograd – Niš – Dimitrovgrad, a posebno je usporen na prevojima poput begaljičkog i mokroluškog brda kao i na prevoju mečka kod Ražnja.

Na slične uslove vožnje vozači moraju računati i na području Avale i Kosmaja preko Rudnika, ali i na ostalim državnim putevima prvog i drugog reda.

[wpcc-iframe title=”04 04 2023 Stanje na putevima Jovica Mitić” width=”800″ height=”450″ src=”https://www.youtube.com/embed/5yRuUg4Or_s?start=23&feature=oembed” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” allowfullscreen]

rts.rs

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *