Fk metalac foto ivica miloc5a1evic487 1

Metalac – Jedinstvo u subotu. Bačkulja: Niko se od gostiju ovde nije baš naigrao

Premier nikad brzi gm 600x130 1 146

Metalac i Jedinstvo deli pet pozicija na tabeli i isto toliko bodova. Ubljani žele da ostanu u plej-of grupi, jer su trenutno sedmi, dok se Milanovčani grčevito bore za što bolji plasman pred plej-aut i pomere sa četvrtog mesta od dna tabele barem koji stepenik više, ne bi li u doigravanju imali povoljniji raspored. Susret ova dva tima u gradu pod Rudnikom može mnogo toga da promeni, iako su do završne faze ostale samo dve utakmice. Odlaganje 28. kola, zbog obilnog snega, samo je isčekivanje učinilo neizvesnijim.

– Jedinstvo je bilo ubedljivo u prvom meču, 3:1 su nas savladali na Ubu, – podseća defanzivac Metalca i akter te utakmice, Filip Bačkulja. – Ali ovaj susrat sada nosi mnogo veću važnost i dobro je što u takvom trenutku igramo kod kuće, gde se niko od gostiju ovog proleća nije baš naigrao. Mi znamo kako će se oni postaviti, maksimalno ozbiljno to je sigurno, a znamo i koliko su motivisani pobedom protiv Inđije u prošlom kolu. Tri gola postigli su igrači srednjeg i zadnjeg reda, što znači da nije dovoljno samo kontrolisati njihove špiceve.

Milanovčani u meč sa Jedinstvom ulaze ohrabreni činjenicom da kod kuće ne gube ove godine; štaviše, sve pobede ubeležili su upravo pred svojom publikom. Nadali su se da će poboljšati statistiku na gostovanjima, odakle se uglavnom vraćaju s bodom, ali su u subotu ponovo remizirali 1:1 u Кruševcu. Iako su prvo poluvreme zavšili vođstvom, jedna stopostotna propuštena šansa i isključenje Škorića koštali su ih celog plena.

– Mi smo protiv Trajala imali mnogo toga u svojim rukama. U periodima kada smo kontrolisali tok utakmice trebalo je da rešimo meč, ali sa igračem manje, kada je domaćin raspoložen i uporan, mogli smo samo do još jednog boda. Nismo nezadovoljni zbog toga, sve što upišemo na naš konto, a ide u plus, dobro je. Tačno je da bi nam pobeda na strani donela mnogo, ali šta je tu je. Zbog toga pobeda protiv Jedinstva ne sme da izostane, – poručio je Bačkulja.

Utakmica na Metalčevom počinje od 16 sati (subota). Ulaznice 300 dinara, za dame i osnovce besplatan. Plavobele u osnovnom delu prvenstva, posle Jedinstva, čeka još susret s Grafičarem u gostima, potom će ugostiti Slobodu.

M.M.GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *