Mali festival nauke 4 1

Završen „Mali festival nauke“

Premier nikad brzi gm 600x130 1 205

Mali festival nauke, sedmi po redu, održan je 5. i 6. aprila u Tehničkoj školi „Jovan Žujović“ u G. Milanonovcu. Ovogodišnji Festival bio je jedinstvena prilika za okupljanje svih generacija u cilju promovisanja obrazovanja i nauke.

Mali festival nauke 10 1
Foto:
Mali festival nauke 9 1
Foto:

– Učenici svih obrazovnih profila ove škole predstavili svoja zanimanja kroz razne praktične vežbe, prezentacije, oglede i simulacije. Posetioci su mogli videti kako funkcioniše daljinsko upravljanje, model hidrauličnog sistema, lego robota, tu je i krokodill od lego kocki koji se pomera i koji je jako zanimljiv predškolcima, ali i  ostalim gostima. Cilj festivala je, pre svega, upoznavanje osnovaca završnih razreda sa smerovima koji ih čekaju u Tehničkoj školi, ali i predstavljanje rada škole svim zainteresovanim posetiocima. Jer da bi se đaci upisali kod nas, potrebno je da vide šta mi to učimo i radimo i ovo je odlična prilika da ih animiramo – kazala je za naš portal profesorka Biljana Stevanić, jedan od koordinatora festivala.

Mali festival nauke 5 1
Foto:

Ona ističe da škola ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i milanovačkim Klubom privrednika.

– Uz saradnju sa lokalnom samoupravom i Klubom privrednika stalno osluškujemo potrebe privrede, želje đaka i njihovih roditelja, a među tim roditeljima je dosta bivših đaka škole. Shodno mogućnostima škole, upisujemo i nova zanimanja, kao što je smer tehničara štampe, imamo nova zanimanja u mašinskoj strucitako da se nadam da ćemo imati puno novih đaka i sledeće školske godine-rekla je Biljana Stevanić.

Mali festival nauke 6 1
Foto:

Gosti-učesnici Festivala nauke bili su fakulteti i akademije iz okruženja, kao i Impuls centar Gornji Milanovac koji je prezentovao svoje aktivnosti. Kao specijalni gosti bila su deca iz PU „Sunce“, najmlađi i najradoznaliji posetioci.

Mali festival nauke 7 1
Foto:
Mali festival nauke 8 1
Foto:
Mali festival nauke 1 1
Foto:
Mali festival nauke 3 1
Foto:

Mali festival nauke 2 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *