Petrović: Neophodno da ekipa ponovo oseti pobedu

Premier nikad brzi gm 600x130 1 259

Da je Metalac u sredu, iza juga Marakane, odigrao ceo meč kao što je odigrao prvo poluvreme, možda bi se plavobeli i vratili u Milanovac s pozitivnim učinkom, ali su u drugom delu prikazali nesistematičnu i prilično konfuznu partiju, što je vrlo mlada, ali fudbalski zrela i jasno izdefinisana ekipa Grafičara strpljivo iskoristila za konačnih 2:0.

– Domaćin je jednostavno za toliko bio bolji, oni nisu bez razloga cele sezone u vrhu, – rekao je šef struke plavobelih, Vladica Petrović. – Posle prvog primljenog gola izgubli smo konzistentnost u linijama, nadvladao je jedan pad i na psihološkom planu. Poraz od Uba u prošlom kolu kod kuće izgleda da nam ipak nije na vreme izašao iz glave, to ne sme da se ponovi za utakmicu sa Slobodom.

U meču poslednjeg kola pre doigravanja, Metalac će Užičanima biti domaćin kraj Despotovice. Milanovčani teoretski još mogu da obezbede mesto u povoljnijem, gornjem delu tabele plejauta. Prema Petrovićevim rečima, različite opcije i kalkulacije u samom raspletu treba pratiti, ali to ne može biti važnije od same pobede.

– Nama je neophodno da se ekipa vrati na osvajanje bodova, da ponovo oseti pobedu, bez obzira na kom mestu ćemo završiti pred plejaut, jer tu fazu takmičenja svakako moramo početi sa jednim pozitivnim zaletom. Trenutno nas ne zanimaju ambicije drugih klubova, već samo kako da eliminišemo greške koje su nas skupo koštale u prethodna dva kola i sačuvamo prisebnost u napadu kada imamo inicijativu i dolazimo do gol šansi, – poručio je Petrović.

Plasman u gornjem delu minitabele prestojećeg plejauta znači više domaćinstava u doigravanju, što može da bude presudno kada jedan ili dva rezultata, čak gola samo ili podrška sa tribina, mogu rešiti pitanje opstanka ili ispadanja u niži rang. Nakon ove utakmice znaće se s koje pozicije Metalac startuje u toj borbi. Utakmica u Milanovcu počinje od 16 sati uz cenu karata od 300 dinara, dok će za dame i osnovce ulaz tradicionalno biti besplatan.

Screenshot 2023 04 15 113533
Skrinšot: mozzart bet prva liga srbije

M.M.GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima