Počinje plejaut Prve lige – danas Metalac protiv Rada u Milanovcu

Premier nikad brzi gm 600x130 1 3

Rad ne samo da će hteti da se revanšira za poraz kraj Despotovice iz 22. kola (1:0), već pod hitno, kao pretposlednji u grupi, mora do bodova koji ionako za sve u plejautu imaju neuporedivo veću težinu nego sredinom prvenstva.

Metalac u doigravanje ulazi osokoljen dobrom partijom protiv Slobode (4:3) i skokom iznad crte, ali ne zaboravlja kakav su tvrd orah za njih bili Beograđani pre mesec i po dana. Blaga prednost Milanovčana je što opet s takvim rivalom igraju kod kuće, mada je Rad bogatiji upravo za iskustvo na Metalčevoj areni.

– Možemo gledati u papir, tabele i istoriju, ali plejaut je jedna sasvim druga priča, – ocenio je šef struke plavobelih, Vladica Petrović. – To je praktično posebno prvenstvo, brzopotezna trka u kojoj skoro da nema popravnog. Mi jesmo uspeli da steknemo solidnu zalihu bodova i u borbu za opstanak ulazimo na dobrom temelju, ali tek u ovih sedam kola pravimo kuću.

U klubu očekuju da momci pokažu igru kao protiv Užica, nikako kao protiv Grafičara, kolo pre. Ovo smenjivanje dva lica Metalca mora postati prošlost u korist onog boljeg ukoliko žele da se sve vreme borbe za opstanak drže u bezbednoj zoni od 9. do 12. mesta. Za Petrovića je to idealan scenario u datim okolnostima, s tim što sada sve ekipe plejauta mnogo bolje poznaju protivnike u odnosu na pre samo nekoliko sedmica.

– I nama i njima sveže je sećanje na međusobe duele, mnoge karte su otkrivene i pitanje je da li je neko uspeo da zadrži taktički adut, a da to druga strana ne zna. Rad nije izuzetak. Gajimo veliko poštovanje prema njihovoj igri, upornosti, kvalitetu, jer izlaze pred svakog otvoreno, napadački, bez kalkulacija, iako su u nezavidnom položaju. Nemaju šta da izgube, a opet nije isključeno da će biti malo oprezniji nego inače. Кako god da bude, mi idemo na to da upišemo nove bodove, – poručio je Petrović.

Utakmica na Metalčevom počinje u 16 sati, uz besplatan ulaz za dame i osnovce.

M.M.GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima