U Vučićevo ime, priznanje Počasni građanin Gornjeg Milanovca preuzela Maja Gojković

Premier nikad brzi gm 600x130 1 183

Povodom Dana Gornjeg Milanovca održana je danas u velikoj sali Doma kulture svečana sednica Skupštine opštine, na kojoj su uručena godišnja priznanja Zlatna i Srebrna medalja „Takovski ustanak“ zaslužnim pojedincima i organizacijama, kao i zvanje Počasni građanin, a proglašen je i sportista godine sa teritorije opštine.

Iako nije ni bilo zvanično precizirano, očekivalo se ipak da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ovom prilikom bude neposredno uručeno priznanje i zvanje Počasni građanin Gornjeg Milanovca, o kojem se toliko govorilo prethodnih dana u javnosti, ali je simbole priznanja u njegovo ime preuzela potpredsednica Vlade i ministarka kulture, Maja Gojković. Simboli sadrže plaketu i statuetu Miloša Velikog.

– Velika mi je čast da u ime predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, primim ovo dragoceno priznanje kao njegov lični izaslanik. Ovo je dokaz da građani Gornjeg Milanovca podržavaju politiku koju vode predsednik i Vlada Srbije. Ako bismo se osvrnuli samo deset godina unazad, i pogledali kako je tada, a kako danas izgleda Srbija, jasno je svima koliki je napredak naše zemlje i Gornjeg Milanovca. S ponosom mogu da kažem da je Milanovac sa okolinom jedan od najlepših sredina Srbije, iz kojih su potekle najznačajnije ličnosti naše istorije. Sigurna sam da je zato predsednik Vučić danas izuzetno ponosan, pogotovo jer se zna da je dobio zvanje koje je prethodno nosio samo Živojin Mišić. Što nije slučajno, jer ih obojicu odlikuju hrabrost, odlučnost i apsolutna požrtvovanost za Srbiju, – rekla je, osim ostalog, Gojković.

Maja gojkovic487 foto gminfo 1024x768 2
Maja gojković, foto gminfo

Radi se o najvišem priznanju koje pojedinac može da dobije od jedinice neke lokalne samouprave. Počasni građanin Gornjeg Milanovca, pre Aleksandra Vučića, bio je jedino Živojin Mišić. Zvanje mu je dodeljeno za izuzetan doprinos razvoju opštine na polju putne i druge infrastrukture, privrede, poljoprivrede, zdravstva, školstva, kulture.

Viber image 2023 04 23 14 41 40 425 1024x664 2
Svečana sednica so g. Milanovac, dan opštine, 23. Iv 2023.

– Mi imamo tu čast i dužnost da svake godine obeležimo dan Drugog srpskog ustanka, dan kada su naši preci u Takovu postavili zametak moderne srpske države. Naša je dužnost da po svaku cenu sačuvamo i unapredimo otadžbinu, na to nas podseća prošlost, a obavezuje budućnost. Prateći predsednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije, koji pomeraju granice mogućeg u razvojiu naše zemlje, mi to radimo i u našoj lokalnoj samoupravi. Najveći projekat na teritoriji opštine, zahvaljujući predsedniku Vučiću, pristupna saobraćajnica autoputu Miloš Veliki, biće završena 2024. godine i to će biti najveća investicija u našoj opštini tokom poslednjih 60 godina, – rekao je, osim ostalog, u svom obraćanju, predsednik opštine, Dejan Kovačević.

Dejan kovac48devic487 foto gminfo 1024x768 2
Dejan kovačević, foto gminfo

Zlatnu medalju, kako je prethodno takođe utvrđeno Rešenjem Komisije za kadrovska, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, dobio je prof. dr Milovan Bojić. Srebrne medalje uručene su knjižari„Mišković d.o.o.“ zatim osnivaču zadruge „Takovo berry“ Mileti Čuljkoviću, kao i umetničkom udruženju „Rudnički vidici“Za najboljeg sportistu opštine proglašen je internacionalni futsaler Đorđe Rosić.

M.Mijatović/GMInfo.rs

Pratite nas i na našoj Facebook Instagram stranici, kao i Twitter nalogu.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima