Plakat

Predavanje sveštenika Gojka Perovića: „Šta sve (ne) znamo o Svetom Pismu“

Premier nikad brzi gm 600x130 1 82

Udruženje Irmos, Gimnazija Čačak i Kulturni centar Čačak pozivaju na predavanje sveštenika Gojka Perovića pod naslovom „Šta sve (ne) znamo o Svetom Pismu?“.

Plakat 1
Plakat

Predavač će govoriti o Bogočovečanskom karakteru Svetog Pisma, kako treba da ga čitamo, kako treba da ga tumačimo i razumemo.

„Sveto Pismo je Bogom nadahnuta knjiga i jedino se u živoj crkvenoj i liturgijskoj zajednici može na pravilan način razumeti.

Svako individualističko, od Liturgije odvojeno tumačenje, neminovno vodi pogrešnim tumačenjima,“ kaže se u pozivu organizatora.

Gojko Perović (1972) je rođen u Kotoru. Diplomirao je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno je paroh pri hramu Svetog Đorđa u Podgorici.

Bio je višegodišnji urednik Radio „Svetigora“, kao i rektor Cetinjske bogoslovije. Jedan je najuticajnih sveštenika Srpske pravoslavne crkve. Iza njega je nepregledan niz gostovanja širom Balkana i Evrope.

Svakog utorka pri hramu Svetog Đorđa u Podgorici organizuje „Dijaloške tribine“, na kojima eminentni stručnjaci zainteresovanim sugrađanima govore na razne teme (crkvene, biblijske, društene).

Takođe, svakog četvrtka na radio „Svetigora“ vodi emisiju „Pop recenzije“.

Predavanje Gojka Perovića se organizuje u sklopu programa „Čačanska rodna – Čačak prestonica kulture Srbije 2023“, a u okviru segmenta „Na raskršću“.

Predavanje je zakazano za utorak 25. april sa početkom u 18:30 u Svečanoj sali Gimnazije u Čačku (2. sprat).

Ulaz je slobodan.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *