Crnućanka na portalu Muzički informativni centar Srbije

Premier nikad brzi gm 600x130 1 184

Minule nedelje, rukovodstvu Izvorne grupe Crnućanka, javio se dugogodišnji saradnik, urednik Magazina Etnoumlje, Oliver Đorđević sa informacijom da je pokrenut Muzički informativni centar Srbije koji je prevashodno namenjen inostranoj kulturnoj javnosti.

Prema njegovim rečima, namera je da se na taj način predstave najbolje izvođače izvorne (tradicionalne) muzike, a među prvima našla se upravo Crnućanka.

Ovo je odlična prilika da se javnosti predstavi bogata biografija koja datira još od vremena kneginje Ljubice pa sve do današnjih dana. Mi na veoma visokom nivou sarađujemo sa predstavnicima Magazina Etnoumlje tj. sada sa Muzičkim informativnim centrom i ovo nije prvi put da pišu o nama. Poslale smo tekst koji su oni preveli i sada na portaluhttps://mics.rs/ možete čitati o nama i na srpskom i na engleskom jeziku. Ovim je još jednom potvrđeno da je Izvorna grupa Crnućanka brend Srbije – rekla je, umetnički rukovodilac grupe Ivana Todorović.

Muzički informativni centar Srbije (MICS) je neprofitno krovno udruženje, čija je misija da doprinese predstavljanju, unapređenju, istraživanju, prikupljanju i zaštiti muzičkog stvaralaštva i muzičke scene Srbije.

Takođe, MICS  doprinosi razvoju muzičke industrije kao važnog segmenta kreativnih industrija u Srbiji. Posebna pažnja se posvećuje na upoznavanju međunarodne publike sa muzičkim tradicijama koje su u okrilju izvođačkih umetnosti deo nematerijalnog nasleđa Srbije.

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima