„Muzej mladih“ – Edukativni Instagram profil učenika milanovačke Gimnazije za mlade

Premier nikad brzi gm 600x130 1 236

Učenici Gimnazije Takovski ustanak, u saradnji sa Muzejom Rudničko-takovskog kraja, kreirali su 15. aprila Instragram profil „Muzej mladih“ (@muzej_mladih) a povodom 29. rođendana ove milanovačke ustanove iz oblasti kulture.

Naime, đaci odeljenja I4 milanovačke gimnazije su na inicijativu profesorke istorije Ljiljane Čeliković, a u  saradnji sa višim muzejskim edukatorom Vesnom Ćurčić, putem anketnog istraživanja u školi utvrdili da bi trebalo da proširе znanja o radu muzeja i kulturnom nasleđu opštine Gornji Milanovac.

Na  interaktivnooj radionici u Muzeju, čiji cilj je bio približavanje rada muzeja mladima i isticanje korisnosti muzeja u nastavi, došli su na ideju da pokrenu instagram profil„Muzej mladih“.  

346005256 761355105532525 4818451549381817877 n 1
Foto: @muzej_mladih

Za proteklih mesec dana dobili su oko 140 pratilaca a cilj im je da se mladi upoznaju sa radom Muzeja rudničko-takovskog kraja i kulturnom baštinom našeg kraja.

Đaci će objavljivati na istagramu i predloge internet stranica, emisija koje mladi mogu pogledati. 

– Svakodnevni lajkovi i povećanje broja pratilaca ovog instagram profila nam govori da su đaci spremni da rade na svom obrazovanju, u saradnji sa profesorima koji umeju da ih usmere i u saradnji sa našom ustanovom, koja svoj rad u najvećoj meri posvećuje obrazovanju dece i mladih svojim mnogobrojnim aktivnostima – kaže za GMinfo Vesna Ćurčić, viši muzejski edukator.

Ona ističe da je Muzej istraživač i čuvar kulturne baštine, mesto ideja, kreativnosti i vrednosti, mesto koje služi ljudima oko sebe – da ih podseti ko su, odakle su i kako se menjaju.

Polazeći od toga Muzeju rudničko-takovskog kraja je veoma važan rad sa publikom, naročito mladima koji treba da razumeju svoje kulturno nasleđe – ocenjuje Ćurčić.

Ukoliko želite da pratite aktivnosti na Instagram profilu koji ima za cilj da rad Muzeja rudničko – takovskog kraja približi mladima, to možete uraditi klikom na link koji vas vodi do stranice @Muzej_mladih

V. Popović,

 

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima