Počinje XV Srpski festival svetske muzike

Premier nikad brzi gm 600x130 1 289

Danas počinje jubilarni XV Srpski festival svetske muzike (SWMF) u Gornjem Milanovcu i trajaće do 23. aprila. 

Posetioci će i ove godine imati bogati izbor kulturnih dešavanja uključujući koncerte, predstave i performance domaćih i stranih izvođača.

336804319 158517940438192 8245815441222554279 n

Predstava “Kafana na Balkanu” biće prva na “meniju” i otvoriće ovogodišnji festival. Odigraće se danas u Domu kulture na Rudniku u 19.30 časova.

Gledaoci će imati priliku da ovaj pozorišni komad pogledaju još jednom i to 20. aprila u Milanovačkom Domu kulture.

Predstavu režira Bojan Nešković po tekstu Gorana Savića. U predstavi igraju:Goran Savić, Dragan Laudanović, Nikola Šterijevski, Predrag Zlatić, Milan Glišović – Glišo, Radoš Marković, Nebojša Savković, Milan Glišović – Micko, Milan Knežević, Nikola Vulović, Vesna Zarić, Vesna Babić, Olivera Pajović, Sunčica Milošević, Biljana Tiosavljević, Miladin Đurić, Marko Bojović, Marko Nikolić i Aleksa Stevanović uz pevačku pratnju Petre Mionić, Nikoline Tomašević, Anice Marković i Ivane Gutić.

Za sve zainteresovane koji žele da prisustvuju pretpremijeri predstave “Kafana na Balkanu”, na Rudniku, autobus iz Gornjeg Milanovca polazi u 17 sati ispred crkve, a povratak je u 22 sata.

Predstava “Kafana na Balkanu” je peta po redu i ove godine će se prvi put izvesti dva puta.

Swmf 15 a

Milanovčani i svi ostali ljubitelji dobrog zvuka moći će u danima koji slede da uživaju uz ritmove Bajage i Instruktora, Divanhane, Quadrirotti, Dinamika Music & Tom R Band-a, Pop Hora i mnogih drugih 

XV Srpski festival svetske muzike (SWMF) realizuje se u okviru obeležavanja Dana opštine i uz pokroviteljstvo opštine Gornji Milanovac.

S. Filipović,

Swmf 15

 

Podeli ovaj članak sa ostalim prijateljima